Amenajarea casei in stil boem

Contact

Stilul boem in amenajarea casei iti da posibilitatea sa folosesti o multime de modele inflorate si materiale naturale, pentru a crea un spatiu vesel, in care sa te simti bine. Potrivit designerilor, acest stil este inspirat din traditiile nomazilor si este o reinterpretare a modului in care erau decorate rulotele cu care acestia calatoreau dintr-un loc in altul. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti amenajezi locuinta intr-un stil boem!

Alege culori vii

Stilul boem este o combinatie intre stilul tiganesc, cel oriental si cel al rusilor, astfel ca este ideal sa folosesti cat mai multe culori pentru amenajarea locuintei. Alege tonuri vibrante pentru decorarea peretilor, mobilier in diferite culori, dar si obiecte decorative in tonuri tari.

Foloseste suveniruri

Personalizeaza stilul boem si asaza pe rafturile din camera suvenirurile achizitionate din diversele calatorii. Cutii speciale, lampi, vaze sau alte obiecte decorative sunt potrivite pentru a reflecta stilul boem in casa ta.

Amesteca modelele de decor

Nu te sfii sa combini diferitele modele decorative. Flori, forme geometrice, buline, dungi – toate acestea combinate ajuta la formarea unui efect vizual puternic.

Alege mobilier autentic

Uita de toate tentatiile mobilierului modern si ramai la stilul autentic. Dulapurile pictate manual in stilul tiganesc sau taburetele cu imprimeuri sunt ideale pentru o amenajare indrazneata a camerei tale.

Foloseste cat mai multe covoare

Pentru a recrea atmosfera dintr-o rulota tiganeasca, este recomandat sa folosesti cat mai multe covoare colorate aranjate prin toata casa. De asemenea, poti alege sa decorezi peretii cu diverse modele de carpete.

Alege materiale naturale

Pentru a amenaja casa intr-un stil boem, este indicat sa folosesti materiale naturale, lucrate manual.

Decoreaza in stil boem intreaga casa

Pentru a crea un stil boem ar trebui sa amenajezi toate camerele din casa, folosind elemente specifice acestui tip de decor, de la camerele copiilor, pana la sufragerie si baie.

Sursa: acasa.ro