A descifrat MISTERUL celebrelor linii Nazca din Peru!

A descifrat MISTERUL celebrelor linii Nazca din Peru!

Mesaje adresate zeilor sau desene făcute de extratereştri. Sunt două dintre cele mai bizare teorii care au încercat să explice apariţia celebrelor linii Nazca, din Peru. Acum, însă, un cercetător nritanic susţine că a rezolvat acest mister.

Profesorul Clive Ruggles, de la Universitatea din Leicester, crede că liniile Nazca, vechi de 1.500 de ani, sunt de fapt un labirint, o complicată cale spirituală. Deşi văzute din avion desenele au forma unor animale, Clive crede că ele nu au fost concepute să fie privite, ci parcurse pe jos, în cadrul unui ritual iniţiatic, scriu jurnali;tii britanici de la Daily Mail.

În timpul celor cinci ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au parcurs „la picior” 1.500 de kilometri de deşert din sudul Perului, analizând liniile create de cultura Nazca între anii 100 i.Hr.-700 d.Hr.

Profesorul Ruggles spune că şi-a dat seama de existenţa labirintului încă din anul 1984, însă la început nu ştia ce scop avea acesta.

„Acest labirint a fost făcut cu scopul de a fi folosit la sol şi nu văzut din aer. Elementul surpriză a fost crucial pentru experienţa labirintului Nazca”, a spus Ruggles. Nu exista nicio modalitate de a afla cum a fost folosit labirintul, continuă Ruggles. Se crede că şamanii şi pelerinii ar fi mers pe acest traseu dificil în călătorii spirituale. O altă posibilitate este ca drumul să fi fost rezervat zeilor Nazca.

Liniile Nazca şi desenele ce simbolizează animale din Peru acopera 1.036 de kilometri pătraţi din deşert şi au fost considerate de mulţi ca nişte reprezentări ale constelaţiilor, locuri folosite pentru ritualuri sau chiar piste de aterizare pentru navele spaţiale extraterestre.

Liniile Nazca din Peru au fost observate pentru prima dată de arheologul Toribio Mejia Xesspe, în anul 1927, în timp ce se plimba pe dealurile din jur. Primii care le-au cercetat cu interes au fost arheologii Paul Kosok şi Maria Reiche.

 

 

 

Sursa: jurnalul.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *