12 pasi pentru instalarea si iluminatul bradului

Contact

Oricare dintre noi a gustat placerea impodobirii bradului de Craciun alaturi de familie.

Totusi, aceasta operatiune, desi pare simpla la prima vedere, necesita cateva cunostinte si sfaturi de care trebuie sa se tina seama.

– Taiati din partea de jos doi-trei centimetri cand asezati bradul in suportul sau cu apa pentru a inlatura zona cu pori inchisi si a permite bradului sa acumuleze cat mai mult fluid. Pentru a-l mentine cat mai mult timp sanatos si verde, puneti aspirina pisata in apa din suport.

– Nu treceti cu usurinta peste episodul cumpararii unei scari, accesoriu util in impodobirea unui brad. Scarile mai scumpe, de obicei sunt si mai calitative. Isi merita banii si, in fond, este in joc sanatatea dumneavoastra.

– Este recomandat sa fixati firele instalatiei de brad de perete, si nu de podea, acolo unde copiii se pot impiedica de ele. Cu atat mai mult, alegeti ghirlande cu fire de alimentare mai lungi, astfel incat libertatea de pozitionare a firului in afara zonei de tranzit sa fie maxima.

– Urmariti instructiunile de pe cutii pentru a vedea care este puterea consumata de instalatia de iluminat. Evitati supraincarcarea unui singur circuit sau a unei singure prize.

Crengile se pot decora folosind doua siruri de luminite: unul colorat si altul cu o singura culoare clara. Infasurarea se face simultan, in jurul crengilor adaugandu-se lumini suplimentare acolo unde este cazul.

– Se poate incepe cu primul rand de luminite colorate. Acesta se infasoara pornind de la baza pana la varf. In acest mod, lumina va infasura tot trunchiul copacului si nu numai crengile exterioare.

Alimentarea ghirlandelor se realizeaza intr-o priza cu mai multe iesiri, avand grija sa tinem minte in care din iesiri am alimentat fiecare ghirlanda.

– Verificati daca toate beculetele ghirlandei sunt bine fixate in locurile lor.

– Daca gasiti dezizolari sau taieturi ale cablurilor ghirlandelor, intrerupeti imediat alimentarea acestora si remediati defectiunea in lipsa tensiunii.

– Pentru dezgolirea firelor electrice ale ghirlandelor si refacerea montajelor, folositi un cleste special. Nu este recomandat sa folositi un simplu cutit, deoarece exista posibilitatea ca interiorul de metal sa fie atins in momentul dezizolarii cablului.

–  Nu este recomandat sa lasati instalatia bradului in functiune daca in timpul sarbatorilor plecati de acasa. Desi echipamentele sunt destul de sigure si performante, nu strica niciodata sa luam o masura de protectie in plus.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share