Victor Ponta: Va mai fi o investiţie importantă în România din partea unei firme germane

Victor Ponta: Va mai fi o investiţie importantă în România din partea unei firme germane

Premierul Victor Ponta a anunţat luni seara că, până în toamnă, va mai exista o firmă germană importantă care va investi în România.

‘Nu fac aceeaşi greşeală acum să anunţ următoarea investiţie germană, dar pot să vă spun că va mai fi una importantă până în toamnă’, a spus primul-ministru, la Antena 3.

Premierul a precizat că în cursul zilei de luni a avut o întâlnire la Deutsche Bank, cea mai importantă bancă germană, cu un număr semnificativ de investitori germani, cărora le-a transmis că oricine creează un loc de muncă în România este un prieten al Guvernului de la Bucureşti.

Potrivit lui Ponta, este important ca prin măsurile luate de Guvern, prin măsurile legislative adoptate de Parlament să fie consolidată încrederea în România, dar şi ideea că ţara noastră are potenţial economic, este competitivă din punct de vedere al forţei de muncă, al preţului energiei, al modului în care se dezvoltă infrastructura.El a răspuns şi comentariilor referitoare la faptul că în delegaţia care îl însoţeşte la Berlin nu sunt şi reprezentanţi ai unor firme româneşti, precizând că obiectivul său a fost, în primul rând, atragerea investiţiilor în România.

‘A fost cu mine şi preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane, domnul Radu Merica, se află preşedintele EximBank. E o realitate pe care trebuie să o recunoaştem. Avem puţine firme româneşti capabile să investească direct şi să fie competitive pe piaţa germană. Nu voi lua niciodată oameni de afaceri doar ca să ne plimbăm prin Europa, ci de fiecare dată când va fi vorba de o investiţie, de o firmă românească care are un proiect concret într-una din ţările europene sau din afară o voi sprijini direct’, a precizat Ponta. AGERPRES

 

 

 

 

 

 


Share

 

 

 

 

 

 

 

 

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *