Vacanta pe cont propriu. Perugia, un oras medieval care traieste in ritm de jazz

Vacanta pe cont propriu. Perugia, un oras medieval care traieste in ritm de jazz

Cauti o destinatie de vacanta mai putin „ocupata” de turisti, unde sa ajungi rapid, in doar doua ore cu avionul si sa mu fii obligat sa „investesti” maimult de 1.200 de euro? Business24 iti recomanda Perugia, un oras medieval in care jazzul are un statut special, iar ciocolata primeste propriul sau festival.


O vacanta in oraselul italian Perugia te va costa cel putin 500 de euro/persoana, in acesti bani fiind inclus transportul cu avionul si cazarea la un hotel de trei stele.De ce sa vizitezi Perugia

Cei mai multi agenti de turism ar recomanda Perugia pentru centrul medieval, cu cladiri vechi de 400 de ani, proaspat renovate si dichisite.

Turistii tineri care au trecut in oraselul din Italia s-au aratat fascinati si de viata de noapte. Merita amintit ca Perugia, capitala provinciei italienesti Umbria, se numara printre cele mai importante centre studentesti, cu doua universitati recunoscute pe plan international.

Adevarul este ca Perugia ramane, in continuare, printre putinele localitati din Italia „protejate” de valul turistic care caracterizeaza Roma, Milano sau Napoli. De asemenea, echilibrul dintre obiectivele turistice, partea culturala si viata de noapte din Perugia recomanda oraselul italian intr-o destinatie de vacanta perfecta.

Aspectul medieval al Perugiei, ospitalitatea localnicilor, pasiunea pentru jazz si Festivalul european al Ciocolatei care se organizeaza anual, in ultima saptamana din luna octombrie, sunt argumente suplimentare care pledeaza in favoarea micutului oras din nordul regiunii italienesti Umbria.

Cum ajungi in Perugia

Cel mai bine ar fi sa pleci avionul, pentru ca tariful unui bilet dus-intors incepe de la aproximativ 40 de euro si nu vei face decat doua ore.

Daca vrei sa mergi cu masina personala, ar trebui sa stii ca distanta rutiera dintre Bucuresti si Perugia este de 1.732 de kilometri.

Pentru mai multe informatii despre traseul cu masina si poti afla aici.

Din aeroport, pana in centrul orasului poti merge cu:

Autobuzul

Aeroportul este accesibil cu autobuzul din Piazza Italia si din gara principal, iar pretul unei calatorii dus se ridica la 3.5 euro.

Orarul autobuzului din aeroport spre centrul Perugiei este urmatorul:
Pornire din Aeroport: 2.40pm-5.50pm-9.50pm
Sosire la Gara principala: 3.10pm-6.20pm-10.15pm
Sosire in Piazza Italia: 3.15pm-6.30pm-10.25pm

Orarul autobuzului din centrul Perugiei spre aeroport este urmatorul:

Pornire din Piazza Italia: 6.15am-12.50pm-4.50pm
Pornire din Gara principala: 6.30am-1.00pm-5.05pm
Sosire in aeroport: 7.00am-13.30pm-5.25pm

Taxiul

Taxiuri sunt disponibile in zona sosiri a terminalului si vei plati, pana in centru, aproximativ 25 de euro.

Ofete de preturi pentru biletele de avion

* Durata medie de zbor de la Bucuresti la Perugia Santegidio este de doua ore
* De la Bucuresti la Perugia Santegidio sunt 1.101 km, conform skyscanner

Pretul biletului este:

de la 172 lei/persoana in iunie
de la 200 de lei/persoana in iulie
de la 259 de lei /persoana in august
de la 261 de lei/ persoana in septembrie

Unde te poti caza

In Perugia exista mai mult de 300 de unitati de cazare, dintre care aproximativ 60 se afla in apropierea obiectivelor turistice. Un cuplu va plati, pentru o vacanta de sapte nopti, minim 300 de euro, in perioada de varf a sezonului, respectiv 15 iulie – 22 iulie, in cazul unui hotel de doua stele.

De exemplu, te poti caza la hotelul San Rufino, aflat la 50 de metri de Catedrala cu acelasi nume, din centrul medieval al orasului. Aici tarifele incep de la 30 de euro, de persoana, pentru o noapte, conform Booking.com.

Costuri mai mici vei gasi si daca vei consulta oferta Directbooking.

Tariful pentru o noapte, la hotelurile de trei stele incepe de la 22 de euro/persoana, dar in acesti bani nu este inclus si micul dejun. Hotelurile de patru si cinci stele sunt putin mai scumpe, dar cele mai multe au si micul dejun inclus, diferenta de pret fiind nesemnificativa, respectiv cu doar doi sau trei euro mai mult.

Business24 iti recomanda:

Hoteluri de trei stele: Fortuna, Arta Perugia, Lido, Frate Sole, Etruscan Chocohotel
Hoteluri de patru stele: Best Wester, Relais II Canalicchio, Relais Dell Olmo, Castello Dellaosc
Hoteluri de cinci stele: Brufani Palace, Poggio Degli Olivi

Unde poti manca in Perugia

In Perugia, specialitatile culinare italienesti iti vor rasfata papilele gustative, dar, ca sa nu cazi in plasa „capcanelor pentru turisti”, ar fi mai bine sa eviti localurile din centru, unde preturile sunt, de multe ori, piperate.

Pe primul loc in clasamentul celor mai recomandate restaurante, intocmit de Tripadvisor, o publicatie specializata in domeniul recomandarilor turistice, se afla La Taverna, cu specific italian. Incearca ravioli cu trufe sau specialitatea „Caramelle rosse al gorgonzola”.

Photos of La Taverna, Perugia
This photo of La Taverna is courtesy of TripAdvisor

Urmatorul restaurant recomandat de publicatia amintita este Il Pollastro, cu specific mediteranean. Printre specialitatile casei se numara pastele de tip gnochi cu sos de branza. Photos of Il Pollastro, Perugia
This photo of Il Pollastro is courtesy of TripAdvisor

Pe locul trei se afla La Bottega di Perugia, un restaurant preferat mai ales de vegetarieni, datorita meniului bogat. Daca te numeri printre carnivori, trebuie sa incerci „pollo alla diavola” (un preparat pe baza de carne de pui, cu sos picant) . in acest local micut vei putea incerca mai multe tipuri de sandivuri preparate cu produse specifice zonei: mezeluri afumate si branza de capra.

Photos of La Bottega di Perugia, Perugia
This photo of La Bottega di Perugia is courtesy of TripAdvisor

Ce poti sa vizitezi

Palazzo dei Priori

Palatul este una dintre cele mai frumoase si vizitate cladiri din Italia, datorita istoriei sale, dar si multumita obiectelor de arta gazduite aici, printre care se numara frescele semnate de Petro Perugino. Construit in 1303, palatul a fost resedinta cetatenilor „de frunte” (priori) si adaposteste azi o colectie impresionata de artefacte, tablouri si documente semnate de magistratii orasului.

Cetatea Paolina

Rocca Paolina sau Cetatea orasului Perugia a fost construita intre anii 1540 si 1543, la ordinul Papei al III-lea. Pana in anul 1860 a reprezentat un simbol al puterii papale in orasul vechi.

Basilica San Domenico

Biserica San Domenico a fost contruita pe locul in care, in trecut, se afla piata si targul de cai. Lacasul de cult dateaza din 1234, fiind construita de catre Giovanni Pisano, un adevarat erou pe plan local.

Muzeul National de Arheologie Umbria

Muzeul National de Arheologie Umbria pastreaza una dintre cele mai mari inscriptii in etrusca, descoperita in timpul unor excavatii efectuate la sfarsitul anilor 1980. Aici pot fi admirate achizitii foarte valoroase din punct de vedere istoric, precum sarcofagul Sperandio, sau relicve preistorice recuperate din colectiile private.

Muzeul Catedralei

Muzeul Catedralei, adiacent Catedralei San Lorenzo din Perugia, expune manuscrise iluminate, inclusiv Evangelari si Antifonari, mai multe vesminte si obiecte din argint din secolul al XIII-lea.

Tot aici sunt expuse opere valoroase ale unor artisti ca: Arnolfo di Cambio, Giovanni Pisano, Agnolo Daddi, Bernardino di Mariotto, Meo da Siena, Giannicola de Pavel, Bartolomeo Caporali. Intre lucrarile cu o valoare incontestabila se numara: Pietà de Bartolomeo Caporali, un triptic de Meo da Siena.

Daca iti planifici vacanta pe cont propriu si te afli in cautarea unor destinatii turistice atractive, pe care sa le vizitezi cu un buget redus, Business24 iti face zilnic o recomandare.

Pentru ca totul sa fie cat mai simplu, atunci cand pleci in concediu, alegem pentru tine locuri de cazare sigure, la hoteluri de trei, patru si cinci stele, iti aratam cum poti sa ajungi rapid la cele mai interesante obiective turistice din zona si iti spunem la ce trebuie sa fii atent, ca sa nu cazi in „capcanele pentru turisti”. Descopera o noua destinatie in fiecare zi, pe Business24.


Share

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *