Unde se pot relaxa bucureştenii în acest weekend

Unde se pot relaxa bucureştenii în acest weekend

Vara abia a început, dar evenimentele din Capitală se ţin lanţ. Weekendul acesta, bucureştenii au parte de teatru din plin, evenimente urbane, dar şi de muzică rock de calitate.

 

Este un weekend de trei zile pentru fanii unor formaţii legendare în peisajul muzicii rock. Pe scena de la Romexpo vor urca, timp de trei zile, trupe ca Manowar, Motley Crue, Motorhead sau Europe. Toate acestea şi mulţi alţi artişti care vor încânta publicul sunt la OST Fest, primul festival al acestei veri.

Ziua de vineri este dedicată trupei Motley Crue. „Să fiţi acolo”, a spus Mick Mars, de la Motley Crue. Ei sunt headlineri, dar înaintea lor vor urca pe scenă Exodus, Overkill, Dimmu Borgir. Porţile s-au deschis la ora 14.00, concertele încep o oră mai târziu, cu Armies of Enlil. Dimmu Borgir urcă pe scenă la ora 19:15, iar Motley Crue începe la 21:10.

Concertele continuă sâmbătă şi duminică. Formaţia Manowar, pentru a treia oară în România, este în sfârşit cap de afiş, după neînţelegeri cu organizatorii Sonisphere, în 2010. Ei vor urca pe scena de la Romexpo la ora 21.00. HolyHell, Trooper şi Europe vor încălzi atmosfera. Duminică este rândul celor de la Motorhead să încheie o zi plină de rock. Concertele încep la 15.00. Pe 16.15 urcă pe scenă cei de la Lake of Tears, urmaţi de WASP (17:30), Megadeth (19:15) şi Motorhead (21:00).

Evenimente de cultură urbană

În acelaşi weekend, strada Arthur Verona se închide pentru maşini şi se deschide pentru oameni, asta pentru că astăzi a început a şaptea ediţie a festivalului de cultură urbană Street Delivery. Acesta se desfăşoară pe percursul a trei zile, pe strada Arthur Verona, închisă din dreptul Cinematografului Patria şi până la Parcul Grădina Icoanei.

Bucureştenii sunt aşteptaţi la ateliere, concerte sau doar pentru a-i întâlni pe artiştii care expun în cele trei zile. Street Delivery include şi evenimente de artă stradală, proiecţii de filme, ateliere pentru copii, prezentări de haine vintage, jocuri pentru copii şi adulţi, teatru şi poezie în stradă.

Prezenţi de şapte ani în Capitală, organizatorii îşi doresc să realizeze un traseu pietonal care să lege Parcul Grădina Icoanei şi Grădina Cişmigiu. „Există un beneficiu economic şi de confort urban, pe care poţi să-l descoperi în momentul când accepţi că pietonul şi drepturile celorlalte mijloace de deplasare sunt egale cu cele ale maşinilor”, declară preşedintele Fundaţiei Pro Patrimonio, arh. Şerban Sturdza.

Caragiale, protagonistul unui weekend în aer liber

Piesele lui Caragiale domină Capitala în acest weekend. Festivalul Comediei Româneşti, care se încheie duminică, aduce piese cunoscute, sesiuni de dialoguri, dar şi Gala Comediei Româneşti, unde vor fi decernate premii pentru piesele din eveniment şi pentru manuscrisele din Concursul de Comedie Românească.

Trupa de la Union deschide seara de sâmbătă cu o mostră de 30 de minute din „Lumea lui Caragiale”, în faţa Teatrului de Comedie, de la ora 18:00. Seara continuă în interiorul teatrului, dar şi la TNB, cu „O noapte furtunoasă” şi „Dă-dămult… Mai dămult”.

Duminică, de la ora 17:00, se va vorbi, în foaierul Teatrului de Comedie, despre „Caragiale, oglindă-n cioburi?”. Apoi, trupa de la Union îi va întreţine pe trecătorii din faţa instituţiei între 18:00 şi 18:30, iar spectatorii vor vedea, de la ora 19:00, Gala Comediei Româneşti. Festivalul Comediei Româneşti se va încheia cu piesa „Monşer, stăm rău”, regizată de Gelu Colceag.

Trupa de la Union îi va amuza pe amatorii de teatru şi „La conu’ Iancu” (zona Hala Traian), în intersecţia dintre strada Franceză şi strada Poştei şi la Opera Naţională din Bucureşti, cele trei locaţii ale Festivalului Bucureştii lui Caragiale, organizat de Teatrul Masca. Sâmbătă, de la 20:30, spectatorii vor putea vedea „Mofturi la Union”, iar de la 20:45, statuile prind viaţă pe scena din Centrul Vechi, în spectacolul „O noapte furtunoasă”. Duminică, trupa de la Union va lua cu asalt, din nou, „La conu’ Iancu”, pentru un show de cuplete.

Jocuri şi premii pentru cei mici

Copii vor putea să se bucure, duminică, de compania simpaticului personaj Snoopy. Mascota va veni în zona Roata Mare din parcul Herăstrău, începând cu ora 10:00. Acesta îi va întâmpina pe cei mici cu jocuri, personaje îndrăgite, teatru de păpuşi dar şi ridicări la ancoră în balonul cu aer cald. Patru copii norocoşi vor fi premiaţi cu o plimbare deasupra Bucureştiului.

Sursa: EVZ.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *