Trucuri pentru un dormitor mai mare

Trucuri pentru un dormitor mai mare

Amenajarile nu trebuie sa fie scumpe, ci trebuie facute strategic. Daca ai un dormitor mic, poti sa-l faci sa para mai mare fara multa cheltuiala. Pentru o mai buna exemplificare am gasit un dormitor mic, fotografiat inainte de reamenajare si dupa. S-au folosit doar 3 principii sanatoase.

Putem spune orice despre dormitorul din imagine, exceptand faptul ca ar fi dezordonat. Cu toate acestea, senzatia de sufocare este prezenta. Sa fie oare prea multe obiecte de decor sau prea multe texturi suprapuse?

1. Prima interventie facuta a fost schimbarea culorii peretilor, din gri in alb, tavanul fiind pastrat in culoarea existenta inainte. Automat, spatiul a parut mai mare, fiind mai bine luminat, deoarece albul reflecta lumina. Tavanul gri nu deranjeaza, din contra, da o oarecare unitate spatiului, il organizeaza. Desi camera este mica, tavanul putin mai inchis functioneaza deoarece iluminarea naturala este buna.dormitor1

2. Regandeste mobilierul si accesoriile! In cazul de fata s-a introdus un dulap in stilul anilor ‘60 care este detasat de podea, s-a renuntat la cateva tablouri si un scaun cu o tapiterie greoaie, iar cuvertura cu un model haotic si fragmentat a fost inlocuita cu una mult mai unitara, cu un model geometric contrastant care defineste patul ca un obiect important in camera. Inainte, acesta parea ca se “dilueaza” in restul camerei, senzatia fiind una de dezordine permanenta.dormitor2

3. A treia interventie a insemnat realizarea unui truc vizual. Fereastra nu acopera tot peretele, iar accesorizarea ei separata inseamna fragmentarea peretelui in 3 parti masive. Decizia de a pune o galerie pe toata lungimea peretelui si mascarea lateralelor cu perdele albe, vaporoase si transparente pacaleste ochiul sa creada ca fereastra este mult mai mare decat in realitate.

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *