Top cinci joburi noi în IT, plătite cu peste 65.000 de dolari pe an

Top cinci joburi noi în IT, plătite cu peste 65.000 de dolari pe an

În domeniul IT există, în ultima perioadă, o serie de posturi bine plătite care oferă multe oportunităţi celor care le deţin. Unele dintre acestea au apărut abia după crearea tabletelor, a smartphone-urilor şi a platformelor de socializare precum Facebook, informează AOL Jobs.

În timp ce în cazul unora dintre funcţii experienţa în domeniu nu este mereu un criteriu de selecţie la angajare, alte funcţii nu necesită nici măcar cunoştinţe tehnice avansate.

Iată câteva dintre cele mai noi şi mai bine plătite locuri de muncă din domeniul IT

1. Manager social media
– Salariu mediu anual: 68.500 dolari
– Atribuţiile postului: Persoanele care ocupă o astfel de funcţie folosesc reţele sociale precum Facebook sau Twitter pentru a publica informaţii despre produsele sau despre serviciile oferite de către o companie. Un astfel de angajat răspunde la întrebările consumatorilor şi la plângerile venite prin intermediul instrumentelor social media, redactează postări şi analizează campaniiilor realizate prin aceste platforme.
– De ce este căutată această funcţie: Cu cât companiile depind mai mult de astfel de reţele pentru a-şi atrage clienţii, cererea pentru manageri social media va creşte.
– Ce cunoştinţe trebuie să ai: Trebuie să fii organizat, să înţelegi reţelele sociale şi să ai abilităţi de comunicare scrisă. O diplomă de licenţă într-un domeniu apropiat ar putea să fie cerută de către angajatori.

2. Specialist în baze de date
– Salariu mediu anual: 78.500 dolari
– Atribuţiile postului: Specialiştii în baze de date folosesc în munca de zi cu zi secvenţe numerice cărora le oferă un înţeles. Ei pot lucra într-o gamă largă de organizaţii, de la NASA la companii precum Amazon.
– De ce este căutată această funcţie: Evoluţiile tehnologiei au dus la apariţia unei explozii de informaţii. Multe companii au nevoie de angajaţi care să examineze amănunţit toate datele.
– Ce cunoştinţe trebuie să ai: Pentru a obţine o astfel de funcţie trebuie să ai cunoştinţe avansate de matematică şi abilităţi analitice. Este de dorit ca persoanele interesate de obţinerea unui astfel de loc de muncă să deţină şi o diplomă de absolvire a unei facultăţi.

3. Dezvoltator de aplicaţii mobile
Salariu mediu anual: 88.0000 dolari
– Atribuţiile postului: Crearea şi realizarea designului aplicaţiilor pentru telefoane mobile sau pentru calculatoare, ce ajută utilizatorii de smartphone-uri şi de tablete să citească, să facă cumpărături sau să se joace prin intermediul lor.
– De ce este căutată această funcţie: Studiile recente din Statele Unite ale Americii au arătat că jumătate dintre americani deţin un smartphone, în timp ce un sfert dintre aceştia vor să îşi cumpere o tabletă electronică iPad. Acest lucru avantajează companiile care se ocupă cu dezvoltarea aplicaţiilor. Pe de altă parte, numărul dezvoltatorilor de aplicaţii mobile este mic.
– Ce cunoştinţe trebuie să ai: O diplomă de licenţă în IT sau într-un domeniu adiacent este necesară pentru o putea obţine un astfel de loc de muncă. Trebuie, de asemenea, să cunoşti diferite coduri folosite în IT şi sistemele de operare.

4. Arhitect de “cloud”
– Salariu mediu anual: 100.000 dolari
– Atribuţiile postului: Tehnologia “cloud“ este un mod prin care companiile şi consumatorii pot salva date şi informaţii prin intermediul internetului, în loc să folosească, de exemplu, un hard drive.
– De ce este căutată această funcţie: Creşterea cererii pentru o astfel de tehnologie are ca efect faptul că angajatorii au nevoie de mai mulţi salariaţi pentru a realiza astfel de sisteme.
– Ce cunoştinţe trebuie să ai: Este necesară o diplomă de licenţă în IT sau într-un domeniu adiacent.

5. Specialist în motoare de căutare
– Salariu mediu anual: 65.000 dolari
– Atribuţiile postului: Experţii în motoare de căutare se asigură că paginile companiilor ajung cât mai sus în listele de căutare ale Google, Bing, Yahoo sau ale altor motoare de căutare. Astfel, de fiecare dată când un utilizator caută un anumit produs, serviciu sau companie, el va apărea în rezultatele căutării, de preferat pe prima pagină. Persoanele care ocupă această funcţie crează şi administrează, de asemenea, pagini web şi realizează strategii şi campanii publicitare cu care să le susţină. Tot ei sunt şi cei care analizează ulterior datele pentru a se asigura că ţintele lor au fost atinse.
– De ce este căutată această funcţie: Crearea paginilor web atractive care apar în primele rezultate ale căutărilor motoarelor de pe internet este una dintre modalităţile prin care companiile încearcă să îşi promoveze şi să îşi vândă produsele şi serviciile. Angajând un astfel de specialist care înţelege tehnicile de căutare şi ştie să realizeze designul paginilor web, reprezentanţii companiilor îi ajută pe consumatori să găsească mai uşor afacerile şi produsele de care sunt interesaţi.
– Ce cunoştinţe trebuie să ai: Pentru a obţine un astfel de loc de muncă trebuie să ai o diplomă de licenţă în IT sau într-un domeniu adiacent. Abilitatea de a respecta termenele limită este şi ea foarte importantă.

Salariile obţinute de persoanele care ocupă astfel de locuri de muncă sunt cele menţionate în cadrul CareerBuilder, un site specializat în recrutarea forţei de muncă.

 

 

Sursa: gandul.info
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *