Surpriza la eMAG: Compania intra pe piata de turism online

Surpriza la eMAG: Compania intra pe piata de turism online

eMAG.ro, cea mai mare companie online din Romania, va intra pe piata de turism online, un anunt urmand sa fie facut in perioada urmatoare, potrivit mai multor zvonuri din piata.

Cristian Manafu scrie pe blogul sau ca eMAG.ro urmeaza sa faca un nou anunt de extindere a business-ului, citand o sursa de incredere.

„Directia urmarita ar fi cel mai probabil turismul online, vanzarea pachetelor de turism pe Internet”, spune Cristian Manafu.

El spune ca noua extindere a fost speculata recent la evenimentul Travel Tech unde, fara a nominaliza, directorul general al companiei Amadeus a spus ca o companie mare din Romania, ce nu activeaza in turism in momentul actual, va intra pe aceasta piata.

Contactat de Business24.ro, Razvan Antoni, directorul Amadeus, nu a confirmat zvonul potrivit caruia este vorba despre eMAG.ro, insa a confirmat faptul ca respectiva companie va folosi solutiile Amadeus.

Amadeus Romania este filiala autohtona a gigantului international specializat in sisteme de rezervari online Amadeus.

Reprezentantii companiei eMAG nu au putut fi contactati pana la ora publicarii acestui articol.

eMAG.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 145 de milioane de euro, sub estimarile companiei de 150 de milioane de euro. Pentru 2012, oficialii companiei estimeaza o crestere a veniturilor, pana la 180 de milioane de euro.

Cu o cota de piata de 70% in comertul online din Romania, eMAG este cel mai mare magazin din Sud Estul Europei dupa cifra de afaceri: in 2010, vanzarile eMAG au fost de 12 ori mai mari decat toate vanzarile online din Bulgaria.

1,3 milioane de comenzi a inregistrat eMAG in anul 2011, de peste 300 de ori mai mult decat in urma cu 10 ani. Daca in 2002, catre magazinul online eMAG au fost plasate 4.300 de comenzi, numarul acestora a crescut exponential, inregistrandu-se 42.000 in 2005, pentru ca numarul acestora sa se ridice la 370.000 in 2008 si la 1,3 milioane anul acesta.

eMAG este detinuta de grupul Naspers, unul dintre cei mai mari jucatori globali din online, care a preluat la sfarsitul lunii iulie 70% din actiunile eMAG.ro. Iulian Stanciu are 21,6% din actiuni, iar Radu Apostolescu 8,4%.

Compania eMAG opereaza sapte showroom-uri in Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Cluj, Timisoara, Constanta, Craiova si Brasov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: business24.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *