Substante toxice intr-un produs pentru slabit, vandut in Romania

Substante toxice intr-un produs pentru slabit, vandut in Romania

Produsul de slabit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) contine o substanta foarte toxica, avertizeaza Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, citand date anuntate de autoritatea competenta din Germania, dupa ce a facut mai multe verificari.

In urma unor verificari efectuate de autoritatea competenta din Germania, s-a constatat prezenta pe piata a produsului de slabit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires) care contine 2,4-dinitrofenol, o substanta foarte toxica. Substanta se acumuleaza in organism, in 2008 fiind raportate cazuri de deces dupa consumarea timp de patru zile a unei doze de 600mg/zi., arata ANMDM, pe site-ul institutiei.

„Simptomele care pot aparea dupa consumul acestei substante sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie si disfunctii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot”, avertizeaza autoritatile germane, citate de ANMDM

ANMDM a inregistrat, in perioada 2010-2013, alte opt alerte rapide privind probleme legate de produsele pentru slabit din diverse tari.

Una dintre alerte a vizat produsul „din plante” cu denumirea „RockHard Weekend”, care continea o substanta sintetica, o alta – produsul cu denumirea „Po Chai Pills”, care continea sibutramina si fenolftaleina, iar o a treia – produsul cu denumirea „Herbal Diet Natural”, care continea sibutramina si alte ingrediente.

 

 

 

Share

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *