STUDIU: La ce preţuri pot fi cumpărate apartamentele noi din provincie

STUDIU: La ce preţuri pot fi cumpărate apartamentele noi din provincie

Majoritatea apartamentelor nou construite în marile oraşe din ţară, cu excepţia Capitalei, pot fi cumpărate, în această perioadă, la preţuri medii de 50.000 de euro, conform unui studiu realizat de site-ul imobiliare.ro.

Cumpărătorii din Timişoara care caută apartamente noi cu două camere şi au un buget limitat se pot îndrepta spre zonele Lipovei, Dâmboviţa sau Braytim, unde pot găsi oferte ce pleacă de la 30.000-35.000 de euro pentru unităţi cu o suprafaţă utilă de 35-40 mp. Conform Analize Imobiliare, platforma de rapoarte de piaţă dezvoltată de imobiliare.ro, cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere sunt disponibile în Brâncoveanu, Calea Girocului şi zona Lipovei, unde preţurile pornesc de la 42.000 de euro pentru unităţi cu suprafeţe medii de 70 mp.
Cele mai accesibile apartamente noi cu două camere din Cluj-Napoca se găsesc în cartierele Mănăştur, Bună Ziua şi Iris. În aceste zone, cumpărătorii pot opta pentru o locuinţă cu o suprafaţă utilă de 40-50 mp pentru preţuri ce pornesc de la 30.000 de euro. Pe de altă parte, cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se găsesc în Mănăştur, Dâmbul Rotund şi Zorilor, unde o unitate de 60 mp este scoasă la vânzare la un preţ de 50.000 de euro. Un caz aparte îl reprezintă apartamentele din Floreşti, zona de la periferia oraşului Cluj-Napoca unde s-a construit foarte mult în perioada de boom. Deşi din punct de vedere tehnic apartamentele de aici nu fac parte din oraş, merită menţionate prin prisma preţurilor care pornesc de la 20.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă utilă de 40 mp, respectiv de la 30.000 de euro pentru un apartament nou cu trei camere şi o suprafaţă minimă de 60 mp.

Cele mai ieftine apartamente noi cu două camere din Braşov pot fi găsite în zonele Tractorul, Bartolomeu sau zona Nouă. În aceste cartiere, preţurile pentru o astfel de locuinţă cu o suprafaţă medie de 40 mp încep de la 34.000 – 35.000 de euro. În ceea ce priveşte unităţile cu trei camere, cele mai accesibile oferte se întâlnesc în zonele Gării, Avantgarden şi Tractorul, unde, pentru suprafeţe ce pornesc de la 60 mp, ofertele încep de la 45.000 – 50.000 de euro.

În Constanţa, cele mai accesibile apartamente noi cu două camere se găsesc în zonele Inel I, Inel II şi Poarta 6, unde oferta începe de la 30.000 de euro pentru o locuinţă de 45 mp utili. Cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se găsesc în Tomis III, KM 4+5 sau Primo. Locuinţele din această categorie cu o suprafaţă utilă de 60-70 mp pot fi găsite aici la preţuri ce pornesc de la 50.000 – 54.000 de euro.

Cumpărătorii din Iaşi pot accesa apartamente noi cu două camere şi o suprafaţă utilă de 50 mp la preţuri ce pornesc de la 28.000 – 30.000 de euro. Cele mai multe oferte de acest fel se găsesc în zonele Păcurari sau Nicolina. În Tătăraşi sau Galata, pot fi găsite apartamente noi cu trei camere cu o suprafaţă utilă de 70 mp la preţuri ce pornesc de la 50.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

 

 
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *