Inca de la inceput va marturisim ca frumusetea unei bai amenajata in stil japonez se afla nu doar in principiile minimalismului si a simplitatii, ci si in design-ul sau ergonomic care integreaza armonios elemente naturale, linistitoare menite sa aduca in viata voastra relaxare, optimism.
Baia, amenajata si decorata dupa fundamentele Zen poate deci reprezenta acel loc din caminul vostru unde va incarcati cu energie pozitiva. Iar pentru a transforma o baie obisnuita intr-una mai aproape de stilyl japonez nu presupune foarte multe.
Primul pas este acela de a face ordine si curatenie. Pastrati totul atat de curat si simplu precum frumusetea. Secretul unui spatiu minimalist este consta in a elimina tot ce este in plus. Odata realizat acest lucru, veti avea nevoie doar de unul sau doua piese centrale, de atractie, pentru a obtine stilul perfect. Ca idee, puteti folosi o planta ornamentala si un scaun sau bancuta din lemn masiv.
Un al doilea principiu de baza atunci cand vine vorba de stilul japonez si amenajarea unei bai Zen, este utilizarea de elemente naturale, din mediul ce ne inconjoara. O combinatie de culori poate fi bazata pe tonuri de pamant, verde, gri si lemn.
Idei simple, precum realizarea unui suport din lemn de teak pentru dus si utilizarea unor jaluzele din bambus, sunt piese excelente pentru a incepe un astfel de proiect. Pietrele si plantele de interior joaca de asemenea un rol important intr-o amenajare Zen a baii. Fie ca le ajezati intr-un colt direct pe podea sau ca piese de decor pe rafturi, efectul va fi acelasi.
In final, daca doriti sa accentuati si mai mult simturile si atmosfera, folositi un suport ceramic pentru uleiurile aromate si din cand in cand aprindeti cate o lumanare. Aromele proaspete, parfumul mistic vor avea cu siguranta efecte calmante si ralaxante.
Sursa: casamea.ro