Stilul vintage, stilul care persista

Chiar daca tendintele futuriste ale decoratiunilor incearca sa excluda uneori obiectele cu patina, in realitate nu tot ceea ce este nou este si valoros.

Contact

A reusi sa iti decorezi casa integrand anumite elemente nu tocmai noi nu este un efort de nedepasit, rezultatul fiind unul pe masura asteptarilor tale.

Stilul vintage readuce la viata obiectele de decor ce poarta amprenta timpului, transformandu-le in obiecte de o calitate inestimabila.

Optand pentru o amenajare in stil vintage gasesti loc in locuinta ta moderna pentru cartile vechi sau alte obiecte dragi de pe vremea bunicii. Structura mobilierului trebuie sa para destul de uzata, designerii de amenajari interioare propun un mobilier clasic din lemn.

Pentru a respecta in continuare amenajarea poti incerca sa convingi prin puritate, amplasand in diferite zone ale camerei vaze cu flori. De asemenea, draperiile vor trebui sa vina cu o completare armonioasa de aceea alege textile cu detalii florale. De cele mai multe ori, acestea te vor ajuta sa creezi o atmosfera nostalgica in propria locuinta.

Obiectele de argintarie, dar si tablourile vechi pictate in ulei vor crea o atmosfera destul de placuta incaperii.  Acestea se vor potrivi perfect cu o lumina difuza.

Nuanta predominanta a peretilor va trebui sa fie albul, a carui imbinare se va putea face destul de usor cu nuantele de verde, roz sau violet in anumite colturi personalizate ale camerei.

Intr-un cuvant, desi se spune ca stilul vintage este de tipul second-hand, in realitate acesta ne dezvaluie adevarata armonie si calitate a clasicului.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.casamea.ro
Share