Stilul vintage inseamna eleganta

Multi considera ca stilul de moda veche este sinonim cu la mana a doua, fara a intelege eleganta pe care o poate conferi unei locuinte.

Contact

Termenul de „vintage” in moda se refera la obiecte, texturi, modele vechi, care nu mai sunt la moda, piese rezistente care devin clasice. Acest stil poate aduce obiecte unice si poate da o imagine de moda veche, dar in nici un caz demodata, locuintei tale.


Mobila veche poate conferi grandoare unei camere. Puteti sa va ganditi ca exemplu la acele scaune care erau sculptate manual, iar obiectele de mobilier cele mai pretuite aveau foarte multe ornamentatii, lucrate pana in cel mai fin detaliu. Aceste piese pot fi centre de interes intr-o camera sau puteti aranja intreaga camera in asa fel incat sa creati un spatiu parca din trecut. In orice caz, se pare ca frumusetea niciodata nu se invecheste.

Ultima tendinta vintage importanta este momentan inspirata de anii ’50: retro. Stilul retro aduce inapoi la moda culorile puternice, formele abstracte si modelele geometrice si se combina cu peretii, podelele si mobilele moderne, la randul lor in nuante indraznete. Pentru a reusi sa obtineti intr-adevar acest decor, principalele obiecte pe care trebuie sa le cautati sunt scaunele cu spatare care par a fi impletite din cabluri, mesele de lemn negru, lacuit, orice piese de mobilier care au contururi puternice, picioare metalice si forme sau modele in gen de snururi sau dantele.

Puteti gasi modele autentice in magazine second hand, puteti achizitiona piese vechi, dar retapitate sau puteti cumpara chiar modele noi, care sunt inspirate din stilul retro. O alta optiune este sa restaurati vechi obiecte pe care le gasiti, adaugand materiale noi sau combinand stilul vechi cu cel modern.


Se poate obtine, de asemenea, si un stil sic zdrentaros care sa se potriveasca cu imaginea vintage. Pentru aceasta combinatie puteti folosi nuante de alb, gri deschis si albastru in contrast cu peretii simpli, pictati intr-o culoare deschisa. Pentru mobilier, trebuie sa cautati tapiterii cu modele simple, cu dungi sau pernute din catifea, matase sau panza de in. Pentru a completa imaginea, gasiti vaze autentice, ornamente, rame de fotografii, lampi si in final veti crea o atmosfera relaxata. Cu o tema eclectica puteti combina obiectele noi cu cele vechi, modelele simple cu cele complexe, nuantele indraznete cu cele obisnuite.

Cu diverse obiecte puteti crea un spatiu interesant, cu multiple puncte de atractie si caracteristici unice, insa trebuie sa aveti grija sa nu umpleti prea mult spatiul cu lucruri nefolositoare.

Folositi-va imaginatia si creativitatea si puteti crea camere unice si pline de viata, in care sa va simtiti excelent.

 

 

 

 

 
Sursa: www.magazinuldeamenajari.ro

 

Share