Statul plăteşte 37,2 milioane de euro ca să scape de Bechtel

Statul plăteşte 37,2 milioane de euro ca să scape de Bechtel

Contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrăzii Transilvania a fost reziliat pe 29 mai iar statul va plăti companiei americane penalităţi în valoare de 37,2 milioane de euro sumă care include şi TVA, a anunţat Dan Şova, Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură. Totodată statul trebuie să plătească alete 50 de milioane de euro reprezentând contravaloarea datoriilor. Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) a anunţat oficial, printr-un comunicat de presă, rezilierea, in 29 mai, a contractului cu compania Bechtel International Inc. pentru construirea autostrăzii Braşov – Cluj – Borş.

„Proiectul de construire a Autostrazii Transilvania, pe traseul Braşov – Borş a fost început în anul 2004 de către compania americana Bechtel International Inc., până la momentul rezilierii contractului fiind construiţi 52 de km pentru suma de 1.4 miliarde de euro”, se precizează în comunicat.

Odată reziliat contractul, şantierul autostrăzii Transilvania va fi preluat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pentru ca apoi să fie concesionat pentru construirea tronsoanelor rămase.

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: jurnalul.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *