Specialiştii IT şi cei din domeniul bancar, cel mai bine plătiţi angajaţi români

Specialiştii IT şi cei din domeniul bancar, cel mai bine plătiţi angajaţi români

Companiile din domeniile IT, bancar sau farmaceutic oferă în prezent cele mai mari salarii pentru angajaţii lor, dar există totuşi diferenţe foarte mari între o poziţie de nivel mediu şi o poziţie de top management, reiese dintr-un studiu condus de compania de recrutare Trenkwalder.

Potrivit studiului citat de Agerpres, un programator software, indiferent dacă este developer, team leader, project manager sau software architect are în prezent toate şansele să fie recrutat cu un salariu de 1.500 până la 2.000 de euro pe lună, pentru un nivel mediu. În cazul poziţiilor de management, salariul creşte până la 5.000 euro pe lună şi poate chiar să depăşească această sumă.

„În domeniul bancar lucrurile sunt puţin diferite. Media unui salariu este de aproximativ 1.000 de euro pe lună în cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager. În acelaşi timp, un salariu pentru o persoană din top management în domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse între 100.000 şi 1 milion de euro pe an sau mai mult, fără să luăm în considerare bonusurile şi beneficiile pe care aceste persoane le primesc”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

 Trenkwalder este una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal, având nouă filiale în Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi, Arad şi Braşov, dispunând de 70 de consultanţi şi venituri consolidate de 20 de milioane de euro în anul 2010.
Sursa: capital.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *