Scăderea prețului apartamentelor e doar o iluzie. În realitate prețurile cresc

Scăderea prețului apartamentelor e doar o iluzie. În realitate prețurile cresc

Prețurile apartamentelor au scăzut cu până la 4,5% în marile orașe ale țării în prima jumătate a acestui an, potrivit site-ului imobiliare.ro, însă asta doar dacă ne referim la prețurile exprimate în euro. În lei, prețul a crescut în această perioadă, din cauza deprecierii monedei naționale.

 

Cea mai proastă situație pentru cumpărători s-a înregistrat în Brașov, unde prețul mediu pe metru pătrat util era de 853 de euro la sfârșitul lunii iunie, comparativ cu 859 euro la începutul anului. În lei, a avut loc o creștere de 4% a prețului, deși în euro vorbim de o scădere de 0,8%.

Urmează Timișoara, cu o scădere de doar 14 euro pe metrul pătrat util, de la 796 la 810 în primele șase luni ale anului. În lei, creșterea prețului a fost de 2,9%. La Constanța prețul a scăzut de la 926 la 894 de euro (1,1% creștere în lei), în timp ce la Cluj scăderea a fost de la 948 la 906 euro pe metru pătrat, ceea ce reprezintă o stagnare în lei. Singurul oraș unde a avut loc o ușoară depreciere și în moneda națională este Ploiești, unde prețul a scăzut de la 871 la 827 de euro pe metru pătrat util.

În Capitală, prețul a rămas peste 1.000 de euro pe metrul pătrat, scăzând cu aproape 4% exprimat în moneda europeană, de la 1.179 la 1.132 de euro. De altfel, Bucureștiul este în prezent singurul oraș din România unde prețul mediu pe metru pătrat al apartamentelor este situat peste pragul de 1.000 de euro.

Sursa: EVZ.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *