Razii pe autostrada A2: Patru şoferi au rămas fără permis. Unul dintre ei circula cu 197 km/h

Razii pe autostrada A2: Patru şoferi au rămas fără permis. Unul dintre ei circula cu 197 km/h

Patru şoferi au rămas fără permis auto pentru trei luni, sâmbătă, după ce au fost prinşi de poliţiştii de la Rutieră circulând pe A2 (Bucureşti-Constanţa) cu viteze între 181 şi 197 de kilometri pe oră, a declarat pentru MEDIAFAX şeful Poliţiei Rutiere, comisarul şef Lucian Diniţă.

Şoferul care circula cu 197 de kilometri pe oră avea în maşină şi un copil de şase ani.

Potrivit lui Diniţă, cei patru au fost depistaţi în primele două ore ale controalelor efectuate în trafic, sâmbătă, pe A2.

„Acţiunea de control de pe A2, care a fost anunţată, nu este singulară. Vor fi razii şi pe alte rute cu trafic intens, la alte ore”, a mai spus şeful Poliţiei Rutiere.

Potrivit Poliţiei Rutiere, peste 2.000 de poliţişti vor acţiona, în minivacanţa de Rusalii, pe principalele tronsoane de drumuri naţionale şi europene, în interiorul localităţilor şi în zonele în care se estimează aglomerări.

„O atenţie deosebită va fi acordată arterelor ce converg către litoral, precum şi tronsonului Bucureşti – Valea Prahovei”, s-a precizat într-un comunicat al instituţiei.

Poliţiştii urmăresc în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză, dar şi prevenirea accidentelor produse pe fondul consumului de alcool.

„Pentru supravegherea traficului rutier, Poliţia Rutieră va utiliza, în medie, zilnic, peste 430 de aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor”, s-a mai arătat în comunicat.

Minivacanţa de Rusalii a început sâmbătă, 2 iunie, şi va dura până luni inclusiv.

 

Sursa: mediafax.ro

 

Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *