Rafinatul stil Rococo

Contact

Stilul Rococo s-a impus în design-ul interior, arta decorativa, pictura, arhitectura si sculptura si isi are originea la Paris în secolul al XVIII-lea , dar a fost adoptat apoi în toată Franța și mai târziu în alte țări, în principal Germania și Austria. Acesta este caracterizat prin luminozitate, eleganță și o utilizare exuberantă a formelor curbate si naturale.stil rococo (1)

La început, stilul rococo a reprezentat o reacție împotriva designului apăsător al Palatului Versailles al lui Ludovic al XIV-lea și arta barocă oficială ce il reprezenta. Mai multe tipuri de interior-designeri, pictori și gravori printre care Pierre Le Pautre, J. A. Meissonier, Jean Berain și Nicolas Pineau au dezvoltat un stil mai luminos si mai intim de decor pentru noile reședințe ale nobililor din Paris .stil rococo (2)

Culori pastelate, alb fildeș și auriu au fost culorile predominante, iar decoratorii Rococo frecvent utilizau oglinzi pentru a spori sentimentul de spațiu deschis.stil rococo (3)

Atmosfera rafinata este cea care corespunde stilului Rococo in saloanele pariziene si nu numai.. Desi aparent incarcat, cu pereti pictati sau imbracati in tapet, acest stil se potriveste perfect incaperilor mari.stil rococo (4)

Rococo inseamna un stil elegant, plin de rafinament in care piese de mobilier sculptate si picate, paturile cu baldachin, oglinzile, picturile si sculpturile se incadreaza perfect.stil rococo (5)