Piscina-grota

Contact

Piscina-grota este o varianta exclusivista de amenajare a gradinii tale, foarte apreciata de excentricii care iubesc colturile paradisiace din natura. Grota este un soi de pestera artificiala care inconjoara piscina propriu-zisa, deseori imbunatatita cu cascade improvizate, care sa ii confere un plus de veridicitate.

Designul piscinei-grota foloseste motivul stancilor si al pietrelor, insa sunt modernizate cu spoturi care emit lumini colorate si plante luxuriante, pentru un efect vizual care iti taie rasuflarea. Aceste colturi de Rai artificiale amenajate intr-o gradina de lux sunt folosite ca zone de relaxare (lounge) sau ca spatiu de joaca pentru copii.

artificiale amenajate intr-o gradina de lux sunt folosite ca zone de relaxare (lounge) sau ca spatiu de joaca pentru copii.

Piscina-grota de mici dimensiuni

Pentru un buget mai restrictiv si un spatiu limitat, piscina-grota de mici dimensiuni este optiunea ideala. Aceasta este constituita dintr-un bazin normal de inot si o cascada cu putin spatiu dedesubt, care sa sugereze atmosfera specifica unei pesteri. Chiar si o piscina-grota la „scara mica” poate fi suficienta, daca ne referim la stilul de design special al gradinii.

Piscinele-grote mici pot fi decorate cu flori multicolore si arbusti verzi, pentru crearea unui mediu cat mai natural si romantic.

Piscina-grota de mari dimensiuni

Piscina-grota de mari dimensiuni este o pestera artificiala care poate gazdui un numar mai mare de persoane, fiind mai impresionante si practice: ele nu permit doar inotul in piscina, ci si amenajarea unor zone de distractie, precum un bar, o punte sau un colt spa.

Piscinele-grote pot avea si dimensiuni variate si pot fi construite dintr-o diversitate de materiale, cele mai des folosite fiind piatra naturala si piatra artificiala. Unele dintre ele sunt amenajate intr-un format cu coloane, pe cand altele cu pergole din piatra.


Iluminarea este extrem de importanta intr-un design reusit al pesterilor-grota. Spoturile sunt utilizate de regula pentru emiterea de raze luminoase la suprafata apei si pentru iluminarea cascadei. Se pot monta si veioze, felinare, stalpi luminosi etc., dar doar daca au o rezistenta buna la umiditate.

Sursa: acasa.ro