Peninsula in bucatarie

Peninsula in bucatarie

E dificil sa maximizezi spatiul de care dispui astfel incat acesta sa serveasca cu adevarat cerintelor familiei. Ce facem cu bucataria? Cum obtinem o bucatarie moderna?

Bucataria este o incapere complexa, care trebuie sa gazduiasca o multime de activitati, sa ofere spatiu de stocare, de miscare, sa includa dotari de ultima generatie…

Proprietarii bucatariei din imagini au preferat sa apeleze la o firma specializata care sa le realizeze mobilierul la comanda.  Pentru ca rezultatul final sa fie nu numai estetic, ci si practic, au lucrat direct cu arhitectii firmei de mobilier. Valorificarea spatiului este mereu o provocare. In cazul de fata, cu atat mai mult, avand in vedere ca beneficiara este o familie cu doi copii.bucatarie

Din punct de vedere al aspectului pe care trebuia sa-l aiba mobilierul ideal, lucrurile erau clare: linii moderne si o combinatie cromatica vie, dar nu stridenta. Finisajul le-a fost recomandat de cei de la Unican: crem lucios si zebrano. Initial, proprietara se gandea la o combinatie de culori pastelate, insa nu a avut curajul sa mearga pe aceasta varianta, asa ca a gasit o cale de mijloc: o nuanta pastel si un finisaj modern, de lemn.

Bucataria deschisa a avut la inceput ca structura despartitoare un bar construit pe un perete partial. Pentru ca spatiul sa devina mai practic, dar si pentru ca efectul vizual sa fie cel dorit, constructia a fost inlocuita cu o peninsula, evident asortata cu restul corpurilor de mobilier (dispuse compact pe unul dintre pereti). Pe langa rolul de separare, peninsula trebuia sa serveasca si ca zona de luat masa. Deoarece proprietarii nu au gasit scaune pe masura, in prezent, aceasta este utilizata ca suprafata de lucru.

Sfat! Tinand cont ca mobilierul este realizat la comanda, cumpara mai intai elementele de serie, cu dimensiuni standard, pe care le gasesti in comert. In functie de ele, construieste restul ansamblului.

Celelalte corpuri de mobilier din bucatarie trebuiau sa stocheze cat mai organizat proviziile, vasele si ustensilele, asa ca arhitectii Unican au creat doua randuri de corpuri suspendate. Acestea asigura extra-spatiu de depozitare si mascheaza teava inestetica de gaze ce strabate peretele.

Idee! Aceasta solutie o poti adopta atunci cand vrei sa ascunzi burlanul de la hota sau orice instalatie mai putin estetica. Este unul dintre avantajele mobilierului realizat la comanda.

Din punct de vedere al conceptului de design, s-a mers pe ideea de patrate egale. Pentru ca proprietarii si-au dorit un material de buna calitate, au folosit MDF High Gloss. In plus, au accesorizat interiorul corpurilor de mobilier, pentru a le usura munca. Sertarele Metabox au portanta de pana la 15 kg/sertar, ceea ce sporeste practic functia de depozitare, iar picuratorul de vase este dublu, date fiind nevoile copiilor.

Masina de spalat vase este incastrata in mobilier, spre deosebire de restul electrocasnicelor, care sunt la vedere.

 

 

 


Share
 

 

 

 

Sursa: casamea.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *