Oglinda Feng Shui

Contact

Oglinzile pot activa si imbunatati Qi-ul. Acest concept chinezesc (Ch-i) reprezinta energia, respiratia sau aerul, temperamentul puterea, atmosfera sau emotiile umane. Pe langa toate acestea Qi este baza ideala a medicinei traditionale chinezesti. Feng Shui gaseste solutie in toate spatiile problematice: incaperile pot fi marite, lumina devine mai puternica, se stabileste o anumita siguranta si protectie, ferestrele si peretii se dubleaza.

Oglinzile sunt denumite si „aspirina Feng Shui”. Acestea redau incaperilor mai mici o deschidere mai larga si produc echilibrul si simetria in spatiile inguste. Sunt asezate in special in holuri, pentru a da un sentiment placut celor ce pasesc in locuinta. In cazul in care peretii unei camere nu sunt egali, o oglinda potrivit amenajata pe peretele mai mic reda simetria, mareste Qi si compenseaza lipsurile.

Nu exista o regula pentru marimea oglinzii. Cu cat este mai mare cu atat este mai bine. Oglindirea unui perete intreg realizeaza o schimbare dinamica si pozitiva a intregii incaperi.Mari sau mici oglinzile trebuie asezate astfel incat sa fie reflectatacel putin partea superioara a corpului. Qi-ul dvs. va avea de suferit, daca va puteti vedea imaginea doar partial sau daca trebuie sa va intindeti sau sa va aplecati pentru a va vedea in oglinda.

Oglinzile care deterioreaza imaginea (cele in mai multe bucati, cele modern curbate sau cele antice) ar trebui evitate.

Energia focului compensata cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile sunt subordonate elementului apa. Apa controleaza focul si de aceea oglinzile sunt atarnate deasupra caminelor sau a surselor de caldura. Aceste accesorii decorative redau si formele incaperii si pot imbunatati foarte bine domeniul „copii si creativitate”. Inramati o oglinda in culorile sau in materialele care corespund Bagua. Forma lunguiata unei oglinzi in garderoba, cu o rama din lemn, are un efect pozitiv asupra familiei.

Aceste decoratiuni redau un sentiment placut de siguranta. In cazul in care oglinda este asezata vis-a-vis de intrare, cei care vor sta cu spatele la usa pot vedea ce se intampla in lumea exterioara.

Unde nu sunt indicate oglinzile?

In anumite spatii din locuinta  nu sunt recomandate oglinzile. Cele asezate la capatul unui hol lung il prelungesc si mai mult. Recomandat este sa  fie asezate in partea opusa usii, deoarece astfel spatiul este marit optic, iar Qi al celor care intra in casa este reglat.

Atarnate in dormitor si mai ales langa pat, oglinzile provoaca nervozitatea persoanelor, in special in cazul celor care se trezesc in timpul noptii. Miscarile reflectate sperie pe cineva care se trezeste in acel moment din somn, de aceea ar trebui evitate. Ganditi-va la urmatorul lucru: oglinzile stimuleaza Qi si aduc un exces de energie in dormitor. Din aceasta cauza ar trebui acoperite in timpul noptii.

Indiferent de cat de frumoase, cat de interesante sau cat de mari sunt, nu este indicat ca doua oglinzi sa stea in paralel. Se produc imagini care par a nu se sfarsi si care dezorienteaza locuitorii casei si diminueaza Qi-ul vital.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.incasa.ro
Share