O modificare a Codului rutier în favoarea conducătorilor auto

O modificare a Codului rutier în favoarea conducătorilor auto

Propunere a unui deputat în favoarea conducătorilor auto. În prezent, propunerea a plecat de la Camera Deputaţilor la Senat. Despre ce este vorba, mai exact?

Iniţiatorul modificării Codului Rutier propune ca, în cazul suspendării permisului, restricţia impusă de conducere exact 15 zile să fie eliminată, iar conducătorilor auto să le fie lăsată posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovadă, maximul admis de lege fiind de 15 zile.

Propunerea vine în contextul în care, în momentul de faţă dacă un conducător primeşte o suspendare de 30 de zile, îşi va putea recupera permisul de conducere, în mod concret, după 45 de zile. Acest lucru este posibil din cauza faptului că trebuie cumulate şi cele 15 zile obligatorii în care acesta poate conduce cu dovadă.

„Consider că această prevedere legislativă este abuzivă, restrictivă şi care limitează posibilităţile conducătorului de a intra în posesia permisului de conducere după o perioadă mai mare decât cea prevăzută de lege. Mai mult, în cele 15 zile în care se poate circula cu această dovadă, conducătorul nu poate părăsi ţara, întrucât documentul nu este valabil pe teritoriul altor state din UE”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului.Acesta este de părere că persoana trebuie să fie liberă să decidă dacă se va folosi de acest document timp de 15 zile sau dacă doreşte ca perioada de suspendare să curgă exact din ziua în care i s-a ridicat permisul, urmând ca în 30, 60 sau 90 de zile să înceapă demersurile pentru recuperarea permisului.

„Considerăm absolut necesară şi benefică această modificare de ordin legislativ, care vine în sprijinul tuturor conducătorilor auto din România”, se mai arată în text.

 

 

 


Share
 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *