NEPI a cumpărat mallul City Park Constanţa cu 81 mil. euro

NEPI a cumpărat mallul City Park Constanţa cu 81 mil. euro

ondul sud-african de investiţii NEPI, cu active de aproape un miliard de euro pe piaţa locală, a cumpărat cu 81 mil. euro mallul City Park din Con­stanţa, dezvoltat de investitori israe­lieni, în cea mai mare tranzacţie de pe piaţa imobiliară din acest an.

Pentru dezvoltarea mallului, com­pa­nia israeliană Neocity, fondată şi con­dusă în regiune de omul de afaceri Ehud Benshach, a accesat în 2006 un credit de 48,5 mil. euro de la grupurile ban­care Eurobank (Bancpost) şi Na­tio­nal Bank of Greece (Banca Ro­mâ­nească), dar NEPI a decis să cumpere mallul rambursând integral împru­mutul rămas.

„Tranzacţia se încheie astăzi (marţi – n.red.) la un randament în jurul a 9% pe an şi un preţ de 81 de milioane de euro“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert, CEO al NEPI.

Până la această preluare, tranzacţia anului era considerată achiziţia realizată tot de NEPI la începutul lui 2013, în februarie, când sud-africanii au plătit 61,7 mil. euro pentru clădirea de birouri The Lakeview din Bucureşti.

Neocity este o companie care s-a făcut iniţial cunoscută pe piaţa locală prin dezvoltarea unor clădiri de birouri pe Calea Dorobanţilor, lângă televi­ziune, unde grupul a realizat actualul sediu al băncii elene Alpha Bank.

 


Share
 

 

 

 

 

Sursa: zf.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *