Negru in amenajarea baii

Contact

Cand vine vorba despre culori dominante, negrul este o alegere neconventionala, iar daca incaperea pe care vrei s-o amenajezi este camera de baie, atunci lucrurile devin ceva mai complicate decat o simpla iesire din tipar.

In general, salile de baie au cateva probleme care nu fac casa buna cu negrul: slaba iluminare si spatiul mic. Culorile inchise pot scoate in evidenta aceste neajunsuri, insa, daca sunt implementate corect, rezultatele pot arata sofisticare si eleganta.amenajare baie (1)

1. Alege un negru cu nuante de albastru pentru unul sau doi pereti din baie. In exemplul din imagine, datorita adancimii imprimate de orizontalele puternice si culorile deschise, peretii negri par mult mai departati decat sunt in realitate, dand senzatia unui spatiu mai cuprinzator. In plus, culoarea peretilor intra in dialog cu liniile negre din textura marmurii.amenajare baie (2)

2. Daca preferintele tale se indreapta spre utilizarea negrului pe majoritatea suprafetelor, gaseste metode pentru a reflecta lumina eficient. In acest caz, ferestrele mari si oglinda mare cu lumina artificiala integrata asigura un “ping-pong” de raze luminoase in camera. Nuanta putin mai deschisa a tavanului adauga un plus senzatiei de spatiu aerisit.amenajare baie (3)

3. Combinatia de alb si negru nu este intotdeauna plictisitoare. Un tapet cu motive grafice cu identitate puternica asigura tot necesarul de elemente decorative.amenajare baie (5)

4. O camera in intregime neagra nu trebuie sa aiba aceeasi nuanta peste tot. Joaca-te cu tonuri diferite de negru, asezoneaza cu un joc de texturi si materiale si poti face ca baia ta inchisa la culoare sa nu para un abis intunecat.

5. Daca paleta alb-negru-gri iti pare foarte rece, nu ezita sa introduci elemente calde din lemn deschis la culoare.amenajare baie (6)

6. Peretii negri nu sunt pe placul tuturor, asa ca poti incerca sa pastrezi negrul pe pardoseala. Negrul absoarbe lumina si, pe podea, delimiteaza clar conturul camerei, asa ca utilizeaza suprafete lucioase, care reflecta lumina.

7. Texturile in relief au avantajul de a reflecta lumina, chiar daca au culori inchise si un finisaj foarte putin lucios, exact ca peretele zonei de dus din baia din imagine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro