Mobilierul din lemn masiv si ratan, o combinatie cu stil

Contact

Mobilierul din ratan se bucura de multi ani de un mare succes. Indiferent unde este amplasat – in gradina, pe terasa sau in camera de zi – el este rezistent, stabil si totodata elegant, tehnica speciala a impletirii fiind deosebita fata de cea a altor materiale.

MOBILIER RATAN (1)

Pe langa acest lucru, mobila din ratan poate fi regasita in cele mai variate culori si cele mai diverse forme. De asemenea, exista modele cu un design deosebit, care se potrivesc si se adapteaza oricarui stil de amenajare. Il putem admira in nuante deschise, naturale sau, de ce nu, foarte inchise, mat sau lacuit in alb, uneori cu accente romantice, alteori in stil clasic si elegant.

MOBILIER RATAN (3)

Datorita acestei caracteristici – fexibilitatea – ratanul poate fi modelat in asa fel incat sa se obtina orice fel de mobilier.

MOBILIER RATAN (6)

Din acest lemn se fabrica paturi, scaune, mese si leagane, pana la rafturi si decoratiuni. In plus, magazinele ofera numeroase articole in set, cu care poti mobila o intreaga incapere. Obiectele sunt si multifunctionale. Un cufar sau un cos aparent banal poate fi transformat numaidecat intr-un scaun sau intr-un sezlong confortabil. Tehnica de impletire reprezinta o adevarata arta, avand in vedere ca si in prezent mobilierul scump este produs manual. Aspectul materialului este foarte natural, plin de viata, iar fiecare piesa devine un unicat.

MOBILIER RATAN (2)

O combinatie cu stil a mobilierului din lemn masiv si ratan poate demonstra armonia dintre rustic, farmecul Asiei si modernismul occidental!

MOBILIER RATAN (5)

Lemnul masiv, la randul sau, poseda o putere de expresie foarte puternica, care poate fi simtita si care are o influenta pozitiva asupra starii noastre de spirit. Este cel mai indragit material atunci cand vine vorba de amenajarea unei locuinte. Pentru fabricarea mobilei din lemn masiv nu se folosesc suplimente de furnir, pal, carton sau orice alt material. Acest lucru o face sa fie foarte rezistenta si cu o durata lunga de viata. Pentru ingrijirea suprafetelor aveti nevoie doar de o ceara speciala.

Culorile difera in functie de esenta folosita pentru fabricarea mobilierului. Odata cu trecerea anilor lemnul se mai inchide la culoare. Fiecare piesa de mobilier din lemn masiv este unica datorita structurii naturale a fibrelor lemnoase pe care o detine. Suprafata comodelor, a meselor, vitrinelor sau a dulapurilor este fina si placuta la atingere. De asemenea, mobila masiva raspandeste un miros placut, astfel contribuind la o ambianta placuta in incaperi.

Sursa: amenajari-decoratiuni-interioare.com