Mergi la Berlin, Amsterdam, Viena sau Paris vara asta? Unde poti face plaja

Mergi la Berlin, Amsterdam, Viena sau Paris vara asta? Unde poti face plaja

Dacă v-aţi planificat vacanţa în marile oraşe din Europa, ECONOMICA.NET vă prezintă ce opţiuni de plajă aveţi la Berlin, Veneţia, Amsterdam, Copenhaga sau Paris.

Strandbad Wannesee, Berlin, Germania 

Din centrul Berlinului, călătoria durează 20 de minute şi veţi ajunge pe malul lacului Wannesee, unde este cel mai mare loc pentru înot din Europa. Zonele de bălăceală şi stat la plajă ocupă o suprafaţă de 35 de hectare, scrie CNN.

Berlinezii vin aici cu prosoapele de plajă încă din 1907 pentru a se bucura de nisipul adus de la Marea Baltică. Cei interesaţi pot practica volei de plajă, există un tobogan, dar şi spaţiu pentru nudişti.
Deschis până în 29 septembrie, tariful de intrare la ştrand este de 4,5 euro pentru adulţi şi 2,8 euro pentru copii.

Lido di Venezia, Veneţia, Italia

Veneţia are propria versiune de Palm Beach, pe insula Lido, cu un banc de nisip lung de 11 km, unde se poate ajunge cu feribotul. Una dintre cele mai frumoase zone este Alberoni, unde rare păsări mâncătoare de albine îşi au cuibul.

Dacă vizitaţi Lido în luna august, s-ar putea să îl vedeţi pe George Clooney sau Helen Mirren, nume mari din industria filmului care vin aici pentru Festivalul de Film de la Veneţia, ce are loc între 28 august şi 7 septembrie, la Palazzo del Cinema.

Barceloneta, Barcelona, Spania

La Barceloneta, fostul cartier al pescarilor, veţi găsi cea mai mare şi mai bine localizată plajă. La prima rază de lumină, localnicii îşi aliniază prosoapele pe plaja lungă de trei km.

Blijburg aan Zee, Amsterdam, Olanda

Locuitorii din Amsterdam vin aici când vor să simtă nisipul sub picioare. Plaja este la Ijburg, o colecţie de insule artificiale la est de centrul oraşului. La lăsarea întunericului, plaja prinde viaţă cu focuri de tabără şi petreceri în aer liber.

Sand in the City, Viena, Austria

Dunărea are o mulţime de plaje, dar cea mai tare este cea localizată în apropierea Vienna Ice Skating Club. Aici se găsesc şi terenuri de volei de plajă, iar în fiecare duminică, plaja se transformă într-o zonă de petreceri salsa cu DJ internaţionali. Sand in the City este deschis până pe 7 septembrie.

Amager Beach Park, Copenhaga, Danemarca

Din 1934, de fiecare dată când localnicii simţeau nevoia de plajă, au traversat unul dintre cele două poduri către această insulă, care se află în apropierea capitalei. Partea de nord a plajei este sălbatică, cu dune de nisip, iar localnicii vin aici pentru picnic şi jocuri în aer liber. În partea de sud, există şi o promenadă şi un mic debarcader, scrie CNN.

Plajele de pe Sena, Paris, Franţa

Ceea ce a început în 2002 ca un caz singular, o mică plajă pe malul Senei, s-a stransformat de-a lungul anilor într-una din cele mai mari plaje pop-up din Europa. Mai bine de 2.000 de tone de nisip sunt aduse pe diverse locaţii. Anul acesta, chiar peste drum de centrul de expoziţii Georges Pompidou. Se pot împrumuta cărţi gratuit, se poate sta pe punte, sub un palmier, dar scăldatul în Sena este interzis.

Žluté Lázně, Praga, Republica Cehă

Pe malul râului Vltava, această plajă împlineşte 103 ani vara aceasta. Întinderea de nisip importat oferă o mulţime de locuri de relaxare. A fost amenajată şi o zonă pentru copii, sunt baruri şi restaurante. Intrarea costă 4 dolari pentru un adult şi 2 dolari pentru un copil.

Guincho, Lisabona, Portugalia

După o dimineaţă în cartierul medieval al Lisabonei, Alfama, puteţi face o schimbare de peisaj, la 20 de minute de mers cu autobuzul, în apropiere de Cascais. Plaja este renumită pentru valurile puternice, iar pentru cei pasionaţi se găsesc plăci de închiriat.


Share

 

 

 

 

Sursa: economica.net

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *