Managerii romani se asteapta la cresteri in constructii, comert si servicii

Managerii romani se asteapta la cresteri in constructii, comert si servicii

Managerii companiilor se asteapta pentru perioada mai – iulie la crestere in constructii, comert, industria prelucratoare si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare.

Concluziiile au fost obtinute prin intermediul unor anchete de conjunctura, in urma estimarilor facute de manageri cu privire la tendintele activitatii economice.

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere – fabricarea bauturilor (sold conjunctural +33%) si fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice (sold conjunctural +32%), iar pentru fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului tendinta este de crestere accentuata (sold conjunctural +57%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza stabilitate relativa (sold conjunctural +4%). In ceea ce priveste numarul de salariati estimarile indica o relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de -3% pe total industrie prelucratoare.

Crestere de 8% in constructii

In constructii se va inregistra o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +25%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +21%). Managerii estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +3%), iar in ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza crestere moderata (sold conjunctural +8%).

In sectorul de comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +25%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +21%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (sold conjunctural +15%). Angajatorii prognozeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +2%) si ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri (sold conjunctural +16%).

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *