Legea falimentului personal se va aplica după ce se va face analiza efectelor pe care le creează

Legea falimentului personal se va aplica după ce se va face analiza efectelor pe care le creează

Legea falimentului personal se va aplica după ce se va face analiza efectelor pe care aceasta le creează în societate, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Cristian Socol, consilier economic al premierului Guvernului României.

 

‘Legea falimentului personal se va aplica după ce se va face analiza efectelor pe care aceasta le creează în societate asupra sistemului bancar, asupra persoanelor fizice şi aşa mai departe. Când se va face analiza de impact cost/beneficiu, se va stabili foarte clar dacă merită să fie introdusă sau nu se va aplica. Aşa cum s-a întâmplat şi cu legea insolvenţei la autorităţile locale: s-au pus în balanţă costurile, s-au pus în balanţă beneficiile, s-a observat că reprezintă o cale de reducere a arieratelor la nivel local, foarte simplu s-a aplicat’, a explicat Cristian Socol.

De asemenea, acesta a spus că legea falimentului personal este în analiză.
Potrivit proiectului de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, care se află în dezbatere în Parlament, procedura insolvenţei are ca scop acoperirea creanţelor contra debitorului, iar în caz de faliment personal, bunurile debitorului vor fi lichidate în vederea acoperirii datoriilor sale. Deschiderea procedurii insolvenţei pentru persoane fizice, precum şi celelalte procese şi proceduri aferente sunt în competenţa teritorială a tribunalului în raza teritorială a căruia îşi are locuinţa statornică, domiciliul sau reşedinţa debitorul.

 

 

 

 


Share
 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *