Interior ecologic

Interiorul unei case ecologice poate fi amenajat in orice stil, prin imbinarea a diverse tipuri de materiale naturale.

Contact

Finisaje si mobilier

Se poate opta pentru parchet, mobilier, jaluzele (si alte accesorii pentru geamuri) din bambus. Bambusul este o planta cu crestere si regenerare rapida, cu rezistenta crescuta la medii ostile si cu o viata lunga. Exista o gama foarte variata de modele, culori si finisaje pentru parchetul din bambus astfel incat se poate gasi varianta potrivita pentru orice tip de interior. O alternativa la acesta este pluta, un material 100% ecologic, ce poate fi utilizat pentru realizarea unor pardoseli calde si pentru finisarea decorativa a peretilor.

Interesul pentru lemnul tropical a dus la inmultirea plantatiilor de acest  gen, ceea ce a determinat ca si teck-ul si mahonul sa fie mai accesibile. Este bine de stiut ca mobilierul din materiale naturale este 100% biodegradabil.02

Accesorii si obiecte decorative

Sunt recomandate covoroarele din iuta, bumbac sau lana, care ofera caldura si naturelete oricarei incaperi. Pentru cuverturi si tapiterii este de preferat bumbacul organic si canepa.

In ceea ce priveste obiectele decorative (vaze, sfesnice, ghivece pentru plante si flori) sunt recomandate cele realizate din materiale reciclate.

Electrocasnice

Daca sunteti pe punctul de a va achizitiona electrocasnice, alegeti produse economice si totodata ecologice. Astfel de electrocasnice fac parte din clasa A si au un consum mai mic de energie comparativ cu cele care fac parte din alte clase.

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro

 

 

Share