Indicele rezidenţial Eurobank arată stabilitate la preţurile locuinţelor

Indicele rezidenţial Eurobank arată stabilitate la preţurile locuinţelor

Indicele rezidenţial elaborat de Eurobank Property Services, care urmăreşte evoluţia preţurilor la locuinţe în România, a înregistrat o reducere de 1,6% în trimestrul al treilea al acestui an şi o creştere de 1,6% de la începutul anului, evidenţiind o stabilitate a preţurilor la nivel naţional.

Apartamentele reprezintă singurul indice cu o creştere pozitivă, deşi limitată în acest trimestru, de 2% pentru Bucureşti şi 0,2% la nivel naţional. Pe axa de vârstă a proprietăţii, locuinţele vechi par să fi oferit o creştere a preţurilor mai mare decât locuințele noi, atât în Capitală, unde au rămas stabile (-0,1%) comparativ cu scăderea preţurilor de -1,8% la proprietăţile noi, cât și la nivel naţional, unde indicele proprietăţilor vechi a scăzut cu numai -1,6%, comparativ cu o scădere de -5,4% la proprietăţile noi.

Indicii marilor oraşe din România au fluctuat în jurul modelului naţional al nivelurilor stabilizate de preţ, fără excepţii remarcabile. O perspectivă similară de variaţie limitată rezultă şi din indicii proprietăţilor specifice monitorizati.Eurobank Property Services, o subsidiară a grupului Eurobank, oferă soluţii complete pentru domeniul imobiliar. Eurobank Property Services are un portofoliu important de clienţi, care include bănci, Bancpost fiind principalul client, dar si instituţii publice, fonduri imobiliare, investitori străini, companii locale de dezvoltare imobiliară şi alte companii private.

 

 

 

 

 

 

 

Share

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ro.wikipedia.org

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *