Începe construcţia unui nou mall în Bucureşti

Începe construcţia unui nou mall în Bucureşti

Camioane pline cu moloz ies de două săptămâni pe poarta fostei fabrici textile Dacia din cartierul Bucureştii Noi, acolo unde se vor începe în curând lucrările de construcţie la un nou mall.

Companiile canadiene Benevo şi CD Capital Partners, care au anunţat că în această vară va începe construcţia proiectului Victoria City Lifestyle Retail Center, au demarat lucrările de demolare şi curăţare a terenului din imediata apropiere a staţiei de metrou Jiului.

Joi, la ora 12, lucrările erau în toi, iar camioane care transportau molozul ieşeau şi intrau pe poarta fostei fabrici. Lucrările au început în urmă cu două săptămâni, iar un angajat ne-a declarat că după ce terenul va fi curăţat se va trece la construcţia mallului.

„Benevo a finalizat recent un acord de finanţare cu Alpha Bank şi aşteaptă deschiderea acestui mall mult aşteptat. Suntem în negocieri avansate pentru achiziţia de terenuri în Bucureşti, iar ca rezultat, ne aşteptăm ca până în în 2014, Benevo să deţină mai multe proiecte în Bucureşti”, declara Michael Topolinski, CEO Benevo Capital, în luna aprilie a acestui an.

Investiţia în mallul de pe fostei fabrici Dacia a fost anunţată în 2010, iar la aceea vreme a fost avansată suma de 150 de milioane de euro. Anul trecut, Benevo anunţa un parteneriat cu cei de la NEPI pentru acest proiect, la care s-a renunţat ulterior.

În luna aprilie a acestui an, companiile au anunţat că cucrările de construcţie la Victoria City Lifestyle Reatail Center vor fi demarate anul acesta, iar deschiderea este programată pentru cel de-al treilea trimestru din 2014.

Unul dintre pricipalii chiriaşi este Cora, care a semnat un contract de închiriere a unui spaţiu de 12.000 mp. În total, mallul din Bucureştii Noi va avea o suprafaţă de 68.000 mp închiriabili, se arată într-un anunţ al Benevo. Având în vedere numărul contractelor deja semnate pentru acest proiect, compania se aşteaptă să ajungă la un grad de pre-închiriere de 70% înainte de mijlocul verii. În plus, proiectul va avea şi o componentă office, dar şi spaţii pentru divertisment. De închirierea spaţiilor din proiect se ocupă compania de consultanţă imobiliară Knight Frank / The advisers.

Mall cu NEPI pe Vulcan

După ce fondul de investiţii sud-african NEPI a ieşit din parteneriatul pentru acest mall, s-a alăturat cu Benevo pentru un nou proiect. Este vorba de un strip-mall la care se va începe construcţia tot în acest an, pe terenul fostei plaftorme Vulcan. Astfel, compania canadiană Benevo se implică în dezvoltarea a două malluri, cu o suprafaţă totală de 94.000 mp, în valoare de 200 de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share
 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: economica.net

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *