IKEA face case pentru sinistraţi

IKEA face case pentru sinistraţi

Pachetul de locuire a fost realizat în colaborare cu United Nations High Commissioner for Refugees (UNCHR) şi poate fi montat într-o clipită pentru a asigura adăpost imediat pentru cei care au nevoie.
Înainte de colaborarea cu IKEA, UNCHR nu avea decât corturi sau adăposturi gigantice improvizate pentru afluxul de refugiaţi din diferite ţări ale lumii.

Soluţia de adăpost gândită de IKEA vine sub forma unor pachete ce trebuie montate, ceea ce uşurează transportul. Asamblarea unui adăpost de 17 metri pătraţi este simplă şi poate fi făcută în numai patru ore.

Într-un asemenea adăpost pot dormi confortabil cinci persoane, adică de două ori mărimea unui cort pentru refugiaţi. Şi partea bună, casele au acoperişuri cu panouri solare, permiţând locuitorilor să îşi genereze curentul electric, eliminând astfel nevoia de lumânări sau lămpi cu kerosen. Acoperişul ajută şi la devierea reflexiei solare cu 70%, păstrând interiorul încăperii răcoros în timpul zilei şi cald pe timp de noapte.Noile adăposturi vor fi trimise pentru prima oară în Etiopia luna viitoare.

 

Share

 

 

 

Sursa: Inhabitat

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *