Guvernul incepe negocierile pentru noul acord cu FMI

Guvernul incepe negocierile pentru noul acord cu FMI

Guvernul va incepe in aceasta luna negocierile cu Fondul Monetar International (FMI) pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv, a anuntat premierul Victor Ponta, dupa ce Consiliul Director al FMI a avizat, saptamana trecuta, cu trei derogari, ultimele evaluari cu Romania.

Autoritatile au precizat anterior ca doresc ca noul acord sa fie incheiat pentru o perioada de doi ani.

Surse guvernamentale afirmau miercuri ca este posibil ca oficialii Comisiei Europene sa nu mai doreasca sa participe la un nou astfel de acord.

Acordul Romaniei cu FMI si UE, in valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autoritatile romane ca preventiv, fara sa fie trase fonduri.

Intelegerea a fost parafata in primavara anului 2011, in continuarea acordului inceput in 2009, si trebuia sa se incheie in martie 2013. Board-ul FMI a aprobat in martie cererea autoritatilor romane de extindere cu trei luni a acordului, pana la sfarstul lunii iunie, astfel incat Guvernul sa aiba timp sa reduc? arieratele si sa adopte masuri de imbunattire a managementului companiilor de stat.

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, se va afla in vizita in Romania in perioada 15-16 iulie, urmand sa sustina la Bucuresti un discurs despre identificarea unei „noi paradigme de crestere” economica in regiune.

 

 

 

 


Share
 

 

Sursa: business24.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *