Gradina anului 2012, trenduri si idei pentru amenajarea gradinii

Contact

Ca si in anii trecuti, amenajarea gradinii in 2012 mentine acelasi trend, trendul eco, dar aduce noi inovatii.

In 2012 reciclarea va fi cuvantul tot mai intalit atunci cand redecoram gradina sau o mentinem. Trebuie sa incercam sa pastram resursele pamantului, viata sanatoasa inseamna natura si trebuie sa o conservam, chiar sa o reciclam atunci cand e nevoie. Gradina va avea un rol tot mai important in viata de zi cu zi, se va investi in gradine de legume si plante aromatice, dar si in mai multi pomi fructiferi.

Gradina cu pomi

Suprafetele verzi de gazon nu vor mai fi atat de iubite dar din cauza copacilor si pomilor fructiferi ce vor umbri peluzele va avea mult mai putina culoare. Oricum, designerii prezic ca gazonul nu va mai fi la cautare ci gradinile foarte verzi si pline de culorile florilor si a copaceilor vor relansa designul gradinilor.

gradina cu legume

In 2012 se vor folosi plante si arbori autohtoni, chiar ieftine, dar si rezistente. Pentru ca plantele sa aiba o viata mai lunga se vor folosi cele autohtone, doar acele pot rezista la clima specifica noua, dar si cele cu nevoi minime de apa si intretinere. Speciile luxoase vor disparea usor, usor, ele devenind tot mai pretentioase si fiind tot mai scumpe, sau mentinandu-si preturile mari.

gradina de casa

Gradinile vor gazdui mai multe pasari. Largurile si expozitiile de profil apar din ce in ce mai multe casute si colivii pentru pasari si pentru diferite animalute de gradina. Din ce in ce mai mult oamenii adopta un nou stil si incearca ca gradinile de vara sa fie dominate de animale ce pot incanta privirea sau auzul.

Sursa: www.ideidesign.com
Share