Google Maps va funcţiona şi fără conexiune la internet

Google Maps va funcţiona şi fără conexiune la internet

Google a prezentat miercuri o nouă versiune a aplicaţiei sale de geolocalizare Google Maps, care va funcţiona fără conexiune internet.

 

„Nu veţi mai avea nevoie niciodată de hărţi pe hârtie”, a spus la un eveniment de prezentare a acestei actualizări, organizat la San Francisco (California), Rita Chen, citată de AFP.

Serviciul, care va fi disponibil în curând pe aparatele cu sistem Android, va permite utilizatorilor să selecteze o zonă şi să salveze harta, care va putea fi vizionată chiar şi fără conexiune internet. Le va fi folositor celor care călătoresc în străinătate şi nu vor să plătească suprataxe de drum, în situaţia în care cineva s-ar afla sub pământ, lipsit de conexiune, sau în avion, a informat Google.

Rita Chen a demonstrat calităţile serviciului salvând o hartă a Londrei, rămasă interactivă chiar şi după debranşarea de la internet. Noua versiune a aplicaţiei permite şi zoom pe hartă, păstrând claritatea imaginii, chiar şi fără acces la internet.Actualizarea Google Maps apare în contextul în care există în presă tot mai multe informaţii care anunţă retragerea Google Map de pe aparatele vândute de Apple, unde este deocamdată sistematic prezent. Potrivit informaţiilor, Apple şi-ar dezvolta propriul sistem de geolocalizare.Google a mai prezentat îmbunătăţiri ale funcţiei Street View, permiţând accesul în locuri inaccesibile maşinilor şi la hărţi mai detailate, în 3D ale Google Earth. Acestea le permit utilizatorilor să vadă străzile ca şi cum ar zbura deasupra lor.

Sursa: EVZ.ro
Share

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *