Ghid pentru amenajarea unei bucatarii de vara

Ne mai despart aproape doua luni pana cand vara isi va intra in drepturi, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure.

Contact

Timpul petrecut afara se va prelungi considerabil, de aceea gradina sau curtea casei tale trebuie pregatita pentru intampinarea zilelor de vara.

Astazi vom vorbi despre amenajarea unei bucatarii de vara care sa faca fata atat pregatirii si servitului meselor de zi cu zi, cat si petrecerilor in aer liber cu ocazia unor evenimente speciale.

Mai jos, iti vom prezenta un „ghid” cu lucrurile care nu trebuie sa iti lipseasca dintr-o bucatarie de vara si care sunt pasii ce trebuie urmariti:

1. In primul rand, inainte de a incepe „operatiunea”, gandeste-te cat de mult vei folosi aceasta bucatarie exterioara. Iti doresti o bucatarie in care sa poti pregati mai mult decat un gratar?  O bucatarie care sa contina si o zona de relaxare? Sau un mini-bar cu bauturi reci si o masuta pe care sa le sprijini? De aceasta decizie depinde atat design-ul cat si investitia ta financiara.

2. In al doilea rand, cand spui bucatarie, indiferent ca se afla in interior sau in exterior, prima data te gandesti la gatit. Dar nu uita si de un spatiu de servit masa. Pentru ca un dining poate fi considerat „prea mult” sau „prea pretentios” pentru gradina, iti poti instala o masa de picnic pe care sa o accesorizezi foarte chic cu bancute si alte decoratiuni, eventual colorate, de vara: fata de masa, servete de bucatarie, farfurii si tacamuri etc.

3. Fiind vorba de vara si de faptul ca te afli in aer liber, ia in considerare fie umbrele protectoare sau parasolare de dimensiuni mari, deoarece chiar daca te afli in gradina/curte soarele arzator te va incomoda in special atunci cand gatesti. De aceea, un „acoperis” sau „tavan” improvizat, potrivit este recomandat in astfel de situatii.

4. Chiar daca vorbim de o bucatarie de vara, acesteia nu trebuie sa ii lipseasca nimic, sau cel putin strictul necesar care sa ii permita sa fie functionala. Asadar, vei avea nevoie de o chiuveta, un blat de lucru, un aragaz (plus gratarul), cateva spatii de depozitare, dar si un mini-frigider.

5. Insa, este adevarat ca nu te poti muta cu „catel&purcel” din casa in exterior, tocmai de aceea este bine ca iesirea spre terasa/gradina sa fie facuta usor, rapid, din bucataria interioara, catre cea de vara.

6. Iluminatul si alimentarea cu energie electrica trebuie si ele realizate. Iluminatul nu numai ca te ajuta, dupa lasarea apusului, sa vezi mai bine preparatele si ingredientele, dar va creea si o atmosfera romantica, in timp ce o priza iti este folositoare atunci cand vrei sa folosesti diverse electrocasnice sau aparate.

7. Nu in ultimul rand, nu uita de stilul de amenajare care trebuie sa fie in concordanta cu restul casei.

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share