Galbenul in decorul casei tale

Contact

decor7Vara reprezinta sezonul ideal pentru introducerea culorii galben in decor. Galben „pai”, „mustar” sau neon, de la o intensitate redusa la una puternica, toate aceste nuante se preteaza oricarui interior si, mai mult, ele sunt usor de „asortat” la restul culorilor din locuinta, de unde si apelativul de cameleon.

In functie de aprecierea pe care o aveti fata de aceasta culoare, puteti opta pentru o transformare radicala a unui interior sau doar pentru cateva accente de galben. Sa incepem cu imaginea de ansamblu care presupune o suprafata mai mare…de colorat.decor8

Peretii sunt primii care intra in vizorul nostru. Pe hol, in living sau dormitor putem opta pentru galben, insa intensitatile ar trebui sa fie diferite. Dormitorul, fiind o camera de odihna si relaxare,  nu se impaca foarte bine cu nuantele neon, de aceea o culoare mai pasnica este ideala. Insa, aveti grija sa nu fie mult prea palida, ci una indeajuns de…vizibila. In schimb, intr-o locuinta contemporana sau intr-o amenajare futurista, nuantele neon sunt in tendinte, iar pentru un contrast interesant atasati pe perete un tablou, fotografie cu rame negre.

Cel de-al doilea pe lista noastra este mobilierul.  Daca va redecorati zona dining-ului, ce ati spune de un set galben de scaune? Sau, in living, o canapea galbena precum raza-soarelui? Cu siguranta, va vor inveseli atmosfera! Chiar daca usa nu face propriu-zis  parte din categoria „mobilier”, noi o includem aici si va prezentam in galeria foto de mai sus usa unui dormitor care a fost vopsita intr-o nuanta intensa. Ramane la alegerea voastra daca raspunsul este „da” sau „nu”.

La final am lasat categoria noastra preferata, si anume accesoriile. Cu ajutorul lor puteti anima orice incapere din locuinta. Perne decorative, draperii, lenjerii de pat, covoare si tabureti, huse pentru canapea/scaun, veioze si vaze, exista o sumedenie de astfel de „maruntisuri” care ne fac viata mai frumoasa, in special in nuante de galben. Acestea se potrivesc de minune cu verde, roz, negru, mov, alb, albastru, asadar introducerea lor in „peisaj” nu va fi dificila.

 

Share

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro