Fraude cu bani pentru subvenţii. 5.000 de agricultori trebuie să dea banii înapoi

Fraude cu bani pentru subvenţii. 5.000 de agricultori trebuie să dea banii înapoi

Aproximativ 5.000 de agricultori, persoane fizice şi juridice, sunt obligate de instanţă să dea banii primiţi pe subvenţii înapoi. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a recuperat deja 3,2 milioane de euro.

Pentru au declarat mai multe animale sau pământ decât aveau în realitate, 5.031 de agricultori, persoane fizice şi juridice, sunt obligate de instanţă să ramburseze Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) o parte din banii încasaţi pe subvenţii. Numărul celor acţionaţi în instanţă pentru că ar fi  primit subvenţii în mod ilicit este însă mult mai mare, mai precis 8.349 de persoane, potrivit informaţiilor oferite de APIA ECONOMICA.NET. APIA a solicitat în instanţă  sume de peste 12,67 milioane de lei şi a recuperat 14,65 de milioane de lei, diferenţa provenind din faptul că debitele principale au fost recuperate cu aplicarea dobânzilor şi penalităţilor legale. ECONOMICA.NET vă prezintă în anexa ataşată companiile sau persoanele fizice care au de rambursat APIA cele mai mari sume de bani, pe judeţe.

Agricultori nedreptăţiţi

Potrivit datelor APIA, există însă şi agricultori care se consideră nedreptăţiţi de subvenţiile primite. 722 de persoane fizice şi juridice au intentat porces APIA pe motiv că nu au primit subvenţiile cuvenite. Suma totală solicitată de aceştia se cifrează la peste 9,5 milioane de lei şi aproximativ 110.000 de euro. Cei mai mulţi (80 de persoane fizice şi juridice) sunt din Gorj, Vâlcea (71), Vaslui (52) şi Argeş (50).

 

 

 

 

 

 


Share
 

 

 

 

 

Sursa: economica.net

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *