După un mall transformat în birouri, e rândul unui hotel să îşi schimbe destinaţia

După un mall transformat în birouri, e rândul unui hotel să îşi schimbe destinaţia

Grupul austriac Soravia a decis să transforme hotelul din cadrul complexului Metropolis, aflat pe fostul amplasament al tipografiei Cartea Românească, în spaţii de birouri.

 

Hotelul de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara era operat de Starlight Suites şi în urma reconversiei va avea o suprafaţă închiriabilă de circa 4.500 mp, distribuiţi pe şase etaje, plus mezanin.

„Procesul de reconversie implică înlocuirea şi reconfigurarea sistemelor de climatizare şi de ventilaţie, a instalatiilor electrice şi sanitare. De asemenea, clădirea va beneficia de noi sisteme de securitate şi de prevenire a incendiilor“, a declarat Răzvan Iorgu, directorul general al CBRE România, companie care a fost angajată ca manager de proiect.

Procesul de transformare a hotelului va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an. Printre facilităţile de care vor beneficia viitorii chiriaşi se numără o sală de fitness şi saună, iar la parterul clădirii va funcţiona o cafenea.

Schimbarea de destinaţie a proiectelor imobiliare construite înainte de criză a devenit o modă printre dezvoltatori. Cel mai cunoscut exemplu este cel al centrului comercial City Mall, care urmează să fie transformat în clădire de birouri. Fraţii Negoiţă au schimbat şi ei destinaţia unei părţi importante din Rin Grand Hotel, iniţial în spaţii de birouri şi ulterior în apartamente.

 

 

 


Share
 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

 

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *