Cine isi permite „luxul” de a avea un dining in locuinta, in sensul ca nu duce lipsa de spatiu, se poate considera norocos. Dining-ul reprezinta o modalitate eleganta si relaxanta de a servi masa si de a „intretine” discutii „aprinse”, sau nu, cu restul participantilor.
Exista cel putin 3 modalitati prin care va puteti „colora” dining-ul, evidentiate in fotografiile din galeria de mai sus.
Asadar, sa luam amenajarea de la zero:
In primul rand, trebuie sa va decideti unde doriti sa aplicati culoarea: pereti, mobilier sau accesorii (in principiu, aici, intra vesela si tot ce se mai regaseste pe o masa de dining). Acestea sunt cele 3 modalitati pe care le mentionam mai sus. De ce este importanta aceasta decizie? Deoarece, cateodata, prea multa culoare dauneaza.
In al doilea rand, odata decisi asupra acestui aspect, ramane sa alegeti si stilul de amenajare, care poate varia, linistit, indiferent de culorile alese. Clasic sau modern, exista combinatii de culori potrivite pentru fiecare stil in parte, culori ce scot in evidenta design-ul mobilierului sau finisajele.
Sa luam exemplu stilul modern. Ce putem face in acest caz? Cea mai usoara metoda este aceea de a apela la culori vibrante, cu un puternic impact vizual. Va recomandam alegerea unor scaune colorate „viu”, in jurul unei mese albe. De asemenea, puteti alege mai multe nuante sau imprimeuri pentru scaunele de la aceeasi masa. Veti obtine un look eclectic, foarte interesant si ultra-modern.
O alta idee este aceea de a achizitiona cele mai colorate farfurii si pahare pe care sa le asezati pe o „suprafata” (fata de masa) alba. Va fi de-a dreptul distractiva servirea mesei! Textilele, cum ar fi draperiile, au si ele un potential ce merita luat in considerare,. Un imprimeu floral sau geometric, evident, „viu” colorat, va infrumuseta si inveseli imediat incaperea. Tot la capitolul „textile” adaugam si covorul. Un model „dungat” va atrage atentia asupra mesei, fiind de cele mai multe ori, situata in centrul camerei.
Tapetul este potrivit si, prin urmare, recomandat dining-urilor clasice. Fiind vorba de stilul clasic, putem renunta la culorile „tipatoare”, in favoarea celor „calde”, desi nici roz-bombon-ul nu iese din scenariu, atata timp cat exista doritori mai „excentrici”. Mai mult, textilele sunt foarte prezente in astfel de interioare, de aceea, scaunele merita niste huse „pe masura”, capitonate/tapisate.
Sursa: casamea.ro