Deşi OBLIGATORIU pentru a închiria o locuinţă, certificatul energetic lipseşte cu desăvârşire

Deşi OBLIGATORIU pentru a închiria o locuinţă, certificatul energetic lipseşte cu desăvârşire

Cu toate că sunt obligaţi să obţină un certificat energetic pentru locuinţele pe care doresc să le închirieze, în prezent nici măcar 10% dintre proprietarii care se află în această situaţie nu au obţinut certificatul, potrivit unei analize Imobiliare.NET.

În toamnă, circa 100.000 de studenţi vor începe sau vor reveni la studiile din cadrul învăţământului superior din Bucureşti, dintre aceştia circa 30% vor sta în cămine, alţi 20% deja locuiesc în Capitală, iar ceilalţi 50% vor fi nevoiţi să devină chiriaşi, scrie în analiza citată.

„În această toamnă, noutatea de pe piaţa închirierilor este obligativitatea deţinerii unui certificat energetic. În urma consultării certificatului energetic, clientul poate obţine mai multe informaţii în ceea ce priveşte un consum specific al clădirii, dar şi al apartamentului de care este interesat. Aceste certificate sunt foarte utile chiriaşilor care se pot interesa astfel de factura la întreţinere”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Costul obţinerii unui certificat energetic variază între 100 şi 400 de euro. Acesta indică clasa energetică în care se încadrează apartamentele pe care aceştia vor să le închirieze.Un apartament este încadrat într-o anumită clasă energetică (A,B,C sau D; în clasa A încadrându-se locuinţele care au cel mai mic consum energetic) în funcţie de câteva criterii: calitatea geamurilor, existenţa anvelopării pe exterior sau interior a blocului, existenţa repartitoarelor de căldură sau a temporizatoarelor de curent electric în bloc, mai scrie în analiza citată.

Potrivit analizei Imobiliare.NET, din numărul total de oferte de închiriere care menţionează clasa energetică a locuinţei, cele mai multe apartamente sunt încadrate în clasa energetică A, iar pentru clasele energetice C şi D nu există oferte.

 


Share
 

 

Sursa: EVZ.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *