Decorul iti influenteaza viata

Contact

Felul in care arata casa ta are un impact intim asupra calitatii propriei vieti. Aceasta idee iti poate parea superficiala la inceput, dar daca stai sa te gandesti mai bine vei realiza ce inseamna casa la nivel psihologic, functional si chiar spiritual, iti vei da seama cat de mult iti influenteaza acest spatiu viata de zi cu zi.

Unul dintre aspectele majore ale „casei” este dat de semnificatia acestui spatiu, el reprezinta locul in care te simti in siguranta si in care te poti manifesta liber. Cand mintea iti este relaxata tinzi sa devii mult mai deschis, acumulezi mult mai reprede idei si concepte noi, esti mult mai receptiv la elementele exterioare. Aceasta inseamna ca aspectele vizuale si emotionale pe care locuinta ti le „comunica” au un efect profund asupra psihicului tau, la nivel general.

Pe langa efectul pe care il produce la nivel psihologic, prin intermediul mintii tale, casa iti influenteaza felul in care gandesti despre tine ca persoana. Fiecare dintre noi are o parere despre sine insusi, parere construita de-a lungul timpului, tinand cont de o multitudine de factori, precum: locul de munca, familia, si chiar vestimentatia. Printre acesti factori se numara si felul in care este catalogata casa in care locuiesti. Fiind centrul fizic al propriei tale lumi, aspectul, dar mai ales sentimentul pe care ti-l confera acest spatiu reprezinta un element filosofic major in determinarea propriului caracter.

De vreme ce casa are un impact atat de profund  asupra personalitatii tale este recomandat sa transformi acest mediu, astfel incat el sa reflecte caracterul spre care tinzi, ceea ce-ti doresti sa devii. In cazul in care ai tendinta de a fi anxios si depresiv, te infurii repede si te aprinzi din orice, ar fi cazul sa transformi locuita intr-un spatiu linistit care sa-ti transmita o stare de relaxare. Daca te simti abulic si nemotivat, daca iti este greu sa gasesti energia necesara pentru a face ceva, atunci este recomandat sa introduci in mediul in care locuiesti elemente interesante care sa te inspire, sa folosesti culori indraznete si piese decorative revigorante.

In timp ce aceste schimbari subtile de decor iti influenteaza puternic personalitatea, functionalitatea casei tale are un impact incontestabil asupra vietii tale de zi cu zi.

La modul simplist, casa reprezinta locul in care iti pastrezi bunurile accumulate de-a lungul vietii. Unele dintre acestea au devenit inutile, altele sunt de nepretuit, majoritatea sunt comune. Problema intervine atunci cand nu ai o strategie in functie de care sa plasezi aceste elemente diferite in spatiu. Rezultatul este adesea haotic. Aceasta este o problema care poate fi usor de rezolvat prin aplicarea unei simple strategii de organizare.

Casa iti afecteaza functionalitatea, fiind locul unde poti desfasura numeroase activitati: acasa poti organiza intalniri de afaceri sau poti avea intalniri intime, poti organiza petreceri sau reuniuni cu membrii familiei sau cu persoanele dragi. In orice caz, abilitatea de a organiza astfel de evenimente va fi determinata in mare parte de infatisarea si  atmosfera locuintei. Astfel, daca vei incerca sa desfasori o intalnire de afaceri, va trebui sa utilizezi un spatiu care sa denote o atmosfera formala, serioasa, pe cand, in situatia in care organizezi o petrecere, vei avea nevoie de mult spatiu in care aerul sa cicrule nestingherit.

Functia relatiilor interpersonale este cea mai importanta cale prin care habituatul iti poate influenta viata. Chiar daca este posibila vietuirea in singuratate, izolat, totusi, partea vietii cu cele mai profunde semnificatii se regaseste in contactul cu semenii.

Daca spatiile locuintei tale sunt primitoare si transmit celorlati ideea de confort si bunastare, atunci vei avea o viata sociala mult mai activa si mai frumoasa. Chiar daca preferi sa petrecei in casa altcuiva, vor veni momente in care vei dori sa ai invitati proprii invitati, chiar daca si numai pentru o intalnire obisnuita. Odata ajunsi in casa ta, acestia nu vor ezita sa te catalogheze, si isi vor face repede o parerea despre ceea ce esti dupa modul in care traiesti.

Casa reprezinta mediul care exercita o influenta extrem de importanta asupra modului in care iti traiesti viata. Din fericire, poti controla acest mediu, il poti decora si schimba in functie de obiectivele tale, care se pot schimba in fiecare zi. In acest fel poti exercita o anumita influenta asupra lumii care te inconjoara si asupra ta, doar prin simpla aplicare a unor idei de design interior.

Sursa: www.incasa.ro
Share