Decoratiuni interioare: Cele cinci reguli sfinte

Contact

Atunci cand vine vorba de aranjamentul mobile, este cu siguranta destul de multe modalitati prin care sa ajungem la un rezultat pozitiv, dar asta nu inseamna ca nu putem grei. Decoratiunea interioara este considerate o arta, necesitand o calculare a spatiului si a gusturilor personale.

Sunt o multime de experti in domeniul decoratiunilor interioare si majoritatea sunt de acord asupra unui singur lucru, ca incercarea iar si iar este cea mai buna metoda de a atinge un rezultat. Totusi, in pofida acestui lucru, sunt cateva reguli care trebuiesc totdeauna luate in considerare. Asa ca citeste mai jos care sunt cele mai importante reguli atunci cand doresti sa stii cum sa aranjezi mobila in interior.

Canapelele trebuiesc inconjurate de foarte putin spatiu05

Daca pui o canapea la mai mult de 10-20 de centimetri o sa creeze un spatiu de „respiratie” ceea ce va face camera sa para mai mare. Daca nu poti sa o muti din cauza restrictiilor de spatiu, incearca sa muti scaunele, sau alte piese adiacente de mobilier la o distanta de ea pentru a deschide camera. Daca lucrezi cu o camera mare, poti sa pui canapeaua aproximativ in centru, in fata unui set de geamuri sau a unui televizor pentru a separa camera in doua spatii complet diferite.

 

 

Lumineaza intreaga camera06

Lumina este unul dintre cele mai importante elemente in spatiu, de aceea amplasarea ei trebuie totdeauna sa maximizeze eficienta ei. Ai grija, modul in care amplasezi lumina trebuie sa lumineze fiecare colt de camera. Daca ai o lampa langa pat, poti sa mai plasezi strategic inca doua becuri, care vor crea un triunghi de lumina. Este recomandat sa folosesti o lampa de podea, mai inalta, astfel vei crea senzatia unui tavan mai inalt.

 

Masutele de cafea trebuie intotdeauna sa fie mari

Cauta cat este posibil de mare. Daca nu ai destul de mult spatiu, poti cauta masutele subtirei dar foarte lungi. La fel ca un covor, o masuta de cafea poate ajuta la extinderea si conectivitatea unei camere. O masuta mare contribuie la binele camerei atat din punct de vedere estetic cat si utilitar. Este recomandat ca masuta sa stea la o distanta de 25-50 de centimetri distanta de canapea.07

 

Sifonierele nu sunt piese singulare

Sifonierele sunt o parte din perete, si vor arata atractiv numai acolo. Aproximativ fiecare expert va fi de acord ca un sifonier in cortul camerei nu numai arata neplacut, dar consuma foarte mult spatiu. Daca punem sifonierul in colt, vom crea un spatiu vidat in spatele lui, un fel de gaura neagra. De aceea este imperativ sa centram sifonierul pe mijlocul peretelui. Daca il pozitionam la dreapta sau la stanga, ar trebui sa punem o alta piesa de langa el pentru a gasi echilibrul.

 

Televizorul nu este cea mai atractiva piesa a camerei

Este cel mai bine sa poti atasa televizorul de perete pentru a salva spatiu, dar daca asta nu este o optiune, incearca sa folosesti un punct focal ca punct de referinta. Nu dorim sa ignoram ceva  similar seminelului, sau un alt element cheie al camerei. Beneficiaza de modul in care arata camera, daca grupam punctele centrale impreuna.

 

 

 

 

 

 

Sursa: lifestory.ro
Share