Decoratiuni in stil victorian

Contact

Stilul este potrivit indeosebi incaperilor formale, dar si dormitoarelor care se doresc a avea un stil feminin foarte vizibil, dar in acelasi timp nu foarte apropiat de stilul romantic.

Descopera pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a decora un dormitor in stil Victoriandecor victorian (1)

Culorile

In general, pentru a decora o camera in stil Victorian trebuie sa pui accent pe culorile inchise. Bleumarinul sau rosul foarte inchis sunt doua dintre cele mai potrivite nuante in acest sens. Indiferent ca optezi pentru vopsirea simpla a peretilor sau pentru diferite stiluri de zugravire (cum ar fi sponging), in fond culoarea ramane cel mai important aspect.

Este de preferat sa ceri ajutor profesionist in acest sens. Produsele din comert pot fi destul de inselatoare. De exemplu, chiar daca sticlutele de vopsea concentrata au culoarea pe care ti-o doresti pe ambalaj, sansele ca peretii tai sa aiba aceeasi nuante sunt destul de reduse.

Mobilierul
Stilul Victorian inseamna piese mari de mobilier, impunatoare, dramatice si artistice si prelucrate manual pana in cele mai mici detalii. Chiar daca astfel de piese de mobilier nu se gasesc cu usurinta in tara noastra, ai totusi la indemana varianta mobilierului pe comanda sau magazinele vintage de specialitate.

Culoarea mobilierului trebuie sa fie, de asemenea, destul de inchisa. Totusi, daca doresti poti opta si pentru mobilier alb, pentru o combinatie de modern si Victorian.

?????????????????????????????????????????????????????????????????Draperiile

Unul dintre simbolurile stilului Victorian sunt draperiile ample, impunatoare, in culori inchise si cu o tesatura atat de deasa, incat blocheaza chiar si cea mai intensa sursa de lumina. Ar fi bine ca aceste draperii sa fie in aceeasi nuanta cu a peretilor sau cel putin sa fie intr-o nuanta care sa completeze foarte bine si cromatic decorul.

Din pacate acestea sunt destul de pretentioase isi au nevoie de foarte multa ingrijire. Ele aduna si absorb praful in cantitati mari (din cauza tesaturii foarte groase). Asadar, asigura-te ca esti dispusa destul de des sa le cureti cu ajutorul unui mini aspirator.

Accesoriile

Foloseste-te de oglinzi cu detalii Victoriene, dar si tablouri cu rame aurii. Aceste accesorii trebuie sa fie in perfecta concordanta cu dimensiunile camerei.

Alte detalii specifice stilului Victorian sunt tesaturile cu dantela (care pot fi prezente pe lenjeria de pat, pe perne, scaune etc).

Un alt accesoriu este scaunul de la capul patului care poate exista sau nu, in functie de preferintele fiecarei persoane si, desigur, in functie de dimensiunile camerei.

Lampile decorative pot fi si ele accesorii care sa contureze si mai mult stilul Victorian al dormitorului tau. Daca ai noptiere in lateralele patului pozitioneaza cate o lampa de dimensiuni reduse, al carei picior de suport sa fie eventual din acelasi lemn ca al patului (de preferat si aceeasi culoare).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: ele.ro