Decor rustic de sezon

Contact

Decorul rustic este un mod simplu in care poti adauga o nota traditionala gradinii tale. De obicei, acest decor este potrivit in special pentru gradinile deja amenajate in stil rustic, insa aceasta nu este o regula. De fapt, decorul rustic se potriveste in orice gradina de toamna, deoarece in aceasta perioada a anului ai la dispozitie o multime de ornamente potrivite temei alese de tine.

Vrei si tu sa ai un decor rustic in gradina de toamna? Atunci pune in practica urmatoarele ponturi simple.

 Foloseste ghivece improvizate

In decorul rustic, intotdeauna poti improviza. Din ceva vechi, poti crea ceva nou sau cel putin poti gasi o noua intrebuintare pentru un lucru pe care in alte conditii l-ai fi aruncat. De exemplu, clasicele vase mari din tabla, folosite la tara pentru diverse activitati, pot fi transformate in decoratiuni rustice pentru gradina de toamna, mai exact pot fi folosite pe post de ghivece. Poti cultiva in ele ce vrei tu, de la flori colorate, pana la legume rezistente la frig, cum ar fi varza si sfecla rosie.

 Foloseste mobila rustica pentru a tine recolta la vedere

Pentru oamenii din zonele rurale, nu este mandrie mai mare decat recolta bogata, asa ca daca vrei sa recreezi un decor rustic in propria ta gradina sau curte, asaza o masa cu aspect invechit afara si pune pe ea cosuri cu recolte de toamna: mere, pere, tartacute, dovleci, gutui si alte astfel de elemente. Pentru o pata de culoare, poti aseza alaturi si un buchet mare cu flori de toamna, in special dalii si crizanteme.

   

Foloseste obiecte rustice din lemn

Obiectele rustice din lemn, folosite in mod obisnuit pentru decorul traditional, sunt perfecte pentru gradina ta de toamna. O roaba realizata din lemn sau o caruta decorativa din lemn, fara un finisaj perfect, ar fi perfecta pentru decorul rustic in gradina de toamna, mai ales daca asezi cateva ghivece cu flori colorate si pui prin preamja mai multe vaze din ceramica sau chiar ghivece vechi din ceramica si teracota.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: acasa.ro