De mâine, cetăţenii UE pot călători fără vize în Emiratele Arabe Unite

De mâine, cetăţenii UE pot călători fără vize în Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite au anunţat miercuri că vor ridica obligativitatea vizelor pentru cetăţenii a 13 ţări membre ale Uniunii Europene, printre care şi România şi Ungaria, a anunţat agenţia de presă a Emiratelor Arabe Unite.

Eliminarea obligativităţii vizelor va intra în vigoare începând cu data de 22 martie, iar ţările care beneficiază de această facilitate – în afară de cele două ţări amintite – sunt: Polonia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Malta, Cipru, Croaţia şi Bulgaria.

Astfel, Emiratele Arabe Unite vor asigura pentru cetăţenii celor 28 de state membre ale UE posibilitatea de a călători în această ţară fără să fie nevoie de solicitarea vizei.

Guvernul Emiratelor Arabe a precizat, într-un comunicat, că a luat toate măsurile necesare pentru ca cetăţenii din ţările amintite să poată beneficia de această facilitate la toate punctele de trecere a frontierei.

În comunicat se mai menţionează că scopul Emiratelor Arabe este de a consolida relaţiile politice şi economice cu Uniunea Europeană, precum şi promovarea turismului în ambele direcţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *