De ce e musai să-ţi faci asigurare de călătorie

De ce e musai să-ţi faci asigurare de călătorie

Pentru doar câțiva euro companiile de asigurare acoperă inclusiv costurile cu transportul în ţară în caz de accident sau tratamentele dentare de urgenţă, proceduri care, în mod normal, ar costa sute sau mii de euro.

Deşi asigurările de sănătate pentru călătorii au devenit facultative, ele nu ar trebui să lipsească din planurile de vacanţă ale turiştilor cel puţin din două motive. Preţul lor este unul relativ redus, iar beneficiile sunt infinit mai multe decât cele oferite de Cardul European de Sănătate, care poate fi cumpărat prin casa de asigurări. Un număr de 15 companii de asigurări locale oferă produse cu preţuri între 17 şi 25 de lei, care acoperă toate costurile cu tratamentul medical de urgenţă, cu tratamentul ambulatoriu, cu spitalizarea, cu medicamentele, cu transportul către ţară sau cu intervenţiile stomatologice de urgenţă.

Pe de altă parte, Cardul European de Sănătate acoperă doar costurile cu tratamentele medicale de urgenţă şi nu în orice condiţii. Cardul asigură tratmentul de urgenţă în condiţiile impuse de legislaţia din ţara respectivă. Dacă în ţara respectivă tratamentul presupune coplată, atunci va plăti şi deţinătorul cardului din România. Mai mult de jumătate din ţările UE au un sistem bazat pe coplată. Brokerii de asigurare spun că vânzările de polițe de călătorie au continuat să crească şi după ce ele au devenit facultative, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană.

Asigurare onlineDacă aţi ajuns deja la aeroport sau la autocar şi nu aţi achiziţionat anterior o asigurare de călătorie, este posibil ca achiziţionarea acesteia din punctele de trecere a frontierei să se facă la un tarif mai mare. În acest sens, soluţia optimă o reprezintă cumpărarea poliţei utilizând paginile web ale asigurătorilor.
Cea mai mare parte a societăţilor au pe site-urile proprii calculatoare pentru tarifele poliţelor de călătorie. Un avantaj suplimentar al acestei metode îl reprezintă posibilitatea de a studia în detaliu condiţiile contractuale. În majoritatea cazurilor, asigurările de călătorie se pot încheia pe o perioadă cuprinsă între minimum două zile şi maximum un an.

De asemenea, dacă nu vorbim despre o reînnoire a poliţei, la momentul încheierii contractului asiguratul trebuie să fie în ţară. De cele mai multe ori, companiile nu asigură persoane cu vârsta de peste 75 de ani, iar pentru cele cu vârste de peste 60 de ani tarifele sunt duble sau triple.

La Astra Asigurări, obligaţia companiei se ridică la 25.000 de euro. Compania suportă cheltuielile legate de tratamentul medical de urgenţă, tratamentul ambulatoriu, medicamentele prescrise, tratamentul în condiţii de spitalizare până când starea medicală a asiguratului permite repatrierea, costurile de transport efectuat de serviciile de urgenţă, cheltuieli de repatriere medicală sau a corpului neînsufleţit. În plus, sunt acoperite şi costurile cu tratamentul dentar în regim de urgenţă în limita a 150 de euro. La Generali, limita maximă este de 50.000 de euro. La Allianz-Ţiriac, pe lângă cheltuielile medicale efectuate în regim de urgenţă, compania suportă şi cheltuielile transportului unui membru al familiei pentru a asista la repatrierea corpului neînsufleţit sau costul repatrierii minorului care îl însoţeşte pe asigurat dacă acesta este spitalizat mai mult de zece zile.

Pentru deces şi invaliditate permanentă ca urmare a unui accident, despăgubirea se face în limita a 2.500 euro. La Omniasig plafonul maxim este de doar 10.000 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 


Share
 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: capital.ro

Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *