Cum sa redecorezi cu un strop de vopsea?

Fie dupa un an, trei sau cinci, cu totii ne plictisim de acelasi design pe care l-am ales cu ceva timp in urma.

Contact

Insa, daca bugetul nu ne permite o redecorare completa sau poate nu avem timp sau chef de o agitatie prea mare, exista mai multe modalitati prin care va puteti „improspata” atmosfera.

O astfel de solutie este vopseaua, in special cea colorata.

Un strop de culoare este intotdeauna cea mai usoara alternativa si poate cea mai eficienta. O pata de culoare este tot ce aveti nevoie pentru ca intreg design-ul sa fie, sau sa para, schimbat.

De exemplu, in bucatarie puteti revopsi „insula” din centrul camerei intr-o culoare puternica, cum ar fi rosu, asta daca restul mobilierului are o nuanta neutra. Impactul vizual va fi uimitor!

Esentele tari vin in sticlute mici…asa se spune. Astfel, spatiile mici sunt si ele purtatoare de emotii prin simplul fapt ca acolo ne putem permite sa ne jucam cu diferite culori „aprinse”. Mizeaza pe roz bombon daca esti nonconformist si dining-ul tau se va transforma in vedeta casei.

Accentele de culoare sunt si ele bine venite. Daca ai in living sau in hol cateva rafturi cu accesorii sau carti, reda-le luciul si viata printr-o culoare fresh. Vopseste si peretele din spatele lor si efectul va fi pe masura!

Si terasa poate fi „reanimata” intr-un mod extrem de simplu la care poate nici nu te-ai gandit. Vopseste lemnul acoperisului in culori calde (galben, portocaliu, roz pal) pentru o atmosfera intima sau in culori vesele, deschise (bleu, verde, mov) pentru a mari vizual zona.

Mobila veche poate fi si ea reconditionata. Fie ca o vopsiti acasa, fie ca o duceti la un specialist rezultatul va fi uimitor cand veti vedea ce miracole poate face un strop de vopsea noua.

Nu in ultimul rand, daca esti indraznet, adauga putina „drama” vopsind un perete in negru. Aceasta culoare va scoate in evidenta restul obiectelor/accesoriilor din juriul ei.

In functie de imaginatia fiecaruia puteti folosi mai multe nuante si mai multe modele.

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share