Cum poti improviza o zona de lucru in living?

La prima vedere, instalarea unui birou intr-una din incaperile locuintei noastre poate parea un moft, insa o zona de lucru este mai mult decat binevenita. Chiar daca nu lucrezi de acasa, cu siguranta vei avea nevoie de un spatiu unde sa-ti instalezi laptopul, unde sa-ti poti calcula cheltuielile lunare sau unde sa poti lucra la un proiect extra job

Contact

Acestea sunt doar cateva motive pentru care vei avea nevoie de o masa de lucru, un scaun si cateva obiecte de papetarie.

Ori, cel mai bun spatiu din casa nu poate fi altul decat livingul. Se presupune ca este incaperea cu suprafata cea mai generoasa, in plus, datorita functiunii sale beneficiaza de o atmosfera proprice unei activitati intelectuale.

Insa, si aceasta incapere poate fi destul de aglomerata astfel incat amenajarea unui spatiu dedicat poate deveni o adevarata problema.

Pentru a integra cu succes un birou in living noi am gasit 5 solutii ingenioase.

Prima este cat se poate de simpla. Instalati in apropierea canapelei sau a fotoliului o masuta inalta sau una de cafea prevazuta cu spatiu de depozitat dedesubt. Aici va puteti organiza facturile si alte documente importante de care aveti mai tot timpul nevoie.

Pentru un aspect cat se poate de natural, potrivit zonei de zi apelati la cutii speciale etichetate.

Iar ca zona sa fie completa instalati un corp de iluminat in apropiere, de intensitate mica, precum un lampadar sau o veioza.

O alta varianta, putin mai costisitoare este sa incadrati aceasta zona intr-un corp de mobilier mult mai amplu, precum o biblioteca. Acest lucru insa, presupune o analiza in perspectiva a functiunilor pe care livingul le va indeplini.

Odata integrat in biblioteca prevazuta cu o usa glisanta, biroul va putea fi ascuns ori de cate ori acesta nu este folosit, in restul timpului lasand impresia unui corp de mobilier comun.

Pentru ca se poarta pozitionarea canapelelor si a fotoliilor mai departe de pereti, puteti aseza o comoda in spatele uneia dintre aceste piese. La nevoie „accesorizata” cu un scaun confortabil poate deveni un birou perfect.

In functie de dimensiunea livingului, puteti amenaja pe unul dintre pereti o zona de lucru complexa pe care s-o separati de restul incaperii fie prin intermediul unor paravane, fie cu ajutorul unor tesaturi mate.

O ultima sugestie face referire la spatiul de sub scara, care de asemenea poate deveni o zona potrivita pentru verificarea contului de facebook, de exemplu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: casamea.ro
Share